Rør sammen rømme, finrevet hvitløk, sitronsaft, parmesan og hakket gressløk til dippen. Smak til med salt og kvernet pepper.
Artisjokk
Lag et lite snitt i artisjokkstilken (et par-tre cm fra bunnen), knekk den av og dra med mest mulig av trådene fra artisjokkbunnen.
Skjær av de øverste spisse bladene på toppen (til du kan skimte den «hårete» kjernen ned mellom bladene). Skjær vekk de spisse toppene på bladene rundt på siden (pass på så du ikke skjærer vekk for mye).
Bruk en kjevle eller lignende og bank artisjokkene lett (fra toppen) til de åpner seg noe. Bruk en teskje og skrap vekk mest mulig av «håret» som dekker hjertet.
Bruk en passende tykkbunnet gryte med høye kanter og hell i olje til oljen står omtrent 7 cm opp langs kanten. Varm oljen til 130-140 grader og friter artisjokkene til de er helt møre (sjekk med en tynn spiss kniv). Snu litt rundt på dem underveis slik at de blir jevnt stekt.
La artisjokkene renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over en klype salt før servering. Spis artisjokken ved å dra av ett og ett blad som du spiser den nederste myke delen av (eller gnager av) – til du ender opp med det deilige hjertet.
Bon appetit!
Rømmedip
Rør sammen rømme, finrevet hvitløk, sitronsaft, parmesan og hakket gressløk til dippen. Smak til med salt og kvernet pepper.
Artisjokk
Lag et lite snitt i artisjokkstilken (et par-tre cm fra bunnen), knekk den av og dra med mest mulig av trådene fra artisjokkbunnen.
Skjær av de øverste spisse bladene på toppen (til du kan skimte den «hårete» kjernen ned mellom bladene). Skjær vekk de spisse toppene på bladene rundt på siden (pass på så du ikke skjærer vekk for mye).
Bruk en kjevle eller lignende og bank artisjokkene lett (fra toppen) til de åpner seg noe. Bruk en teskje og skrap vekk mest mulig av «håret» som dekker hjertet.
Bruk en passende tykkbunnet gryte med høye kanter og hell i olje til oljen står omtrent 7 cm opp langs kanten. Varm oljen til 130-140 grader og friter artisjokkene til de er helt møre (sjekk med en tynn spiss kniv). Snu litt rundt på dem underveis slik at de blir jevnt stekt.
La artisjokkene renne av seg på kjøkkenpapir og dryss over en klype salt før servering. Spis artisjokken ved å dra av ett og ett blad som du spiser den nederste myke delen av (eller gnager av) – til du ender opp med det deilige hjertet.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto