vegetar

Ovnsbakt gresskar med hummus og spicy kikerter

60 min

Ovnsbakt gresskar med en fyldig hummus og sprø krydrede kikerter innfrir alle kriteriene til en grønn middag med masse god smak og god tyggemotstand. Noen fargesprakende granateplekjerner er akkurat så forfriskende som de er søte. Nesten alt kler et dryss med granateplekjerner, så ikke vær redd for å strø om deg med godsakene. Tips: Hvis du bruker varmluftsfunksjonen kan du bake gresskar og steke kikerter samtidig. Siden varmluft gjerne er litt varmere enn vanlig over- og undervarme kan du da senke temperaturen til 190 grader. Som ekstra tilbehør passer det fint med gresk salat og varme pitabrød.

618 har lagret denne
Ovnsbakt gresskar med hummus og spicy kikerter

Ovnsbakt gresskar med en fyldig hummus og sprø krydrede kikerter innfrir alle kriteriene til en grønn middag med masse god smak og god tyggemotstand. Noen fargesprakende granateplekjerner er akkurat så forfriskende som de er søte. Nesten alt kler et dryss med granateplekjerner, så ikke vær redd for å strø om deg med godsakene. Tips: Hvis du bruker varmluftsfunksjonen kan du bake gresskar og steke kikerter samtidig. Siden varmluft gjerne er litt varmere enn vanlig over- og undervarme kan du da senke temperaturen til 190 grader. Som ekstra tilbehør passer det fint med gresk salat og varme pitabrød.

618 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk flaskegresskar, små
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • granateplekjerner
  • persille, eller koriander
  • røkt paprikapulver

Hummus

  • 400 g kikerter, kokte
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 2 ss tahini, rå
  • 1 stk hvitløksfedd, stort
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Spicy kikerter

  • 400 g kikerter, kokte
  • 1.5 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 terning chilipulver
  • 1 ts røkt paprikapulver, eller paprikapulver
  • 0.5 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk flaskegresskar, små
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • granateplekjerner
  • persille, eller koriander
  • røkt paprikapulver

Hummus

  • 400 g kikerter, kokte
  • 0.5 ts spisskummen, malt
  • 2 ss tahini, rå
  • 1 stk hvitløksfedd, stort
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt

Spicy kikerter

  • 400 g kikerter, kokte
  • 1.5 ss olivenolje
  • 1 ts spisskummen, malt
  • 1 terning chilipulver
  • 1 ts røkt paprikapulver, eller paprikapulver
  • 0.5 ts salt
Varm ovnen til 200 grader. Del gresskarene i to og skrap vekk den bløte kjernen med en skje. Lag noen snitt ned i gresskarkjøttet, pensle med olje og krydre med salt og pepper. Bak gresskarene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til gresskarkjøttet er helt mørt.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks. Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør til en fin mos, tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Skyll kikertene som skal stekes og tørk dem godt (bruk et kjøkkenklede eller tørkepapir, og prøv å få dem så tørre som mulig). Bland ertene med olje og krydder. Fordel de krydrede kikertene utover et stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen i cirka 20 minutter.
Server bakt gresskar med hummus og krydderstekte kikerter. Dryss over granateplekjerner, hakket persille og et ekstra dryss med krydder.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader. Del gresskarene i to og skrap vekk den bløte kjernen med en skje. Lag noen snitt ned i gresskarkjøttet, pensle med olje og krydre med salt og pepper. Bak gresskarene midt i ovnen i cirka 30 minutter, eller til gresskarkjøttet er helt mørt.
Skyll kikertene til hummusen godt i kaldt vann hvis du bruker ferdigkokte kikerter på boks. Kjør ertene til grov mos i en hurtigmikser. Tilsett spisskummen, tahini, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Kjør til en fin mos, tilsett litt vann (cirka 0,5 dl) hvis hummusen virker veldig tykk. Smak til med salt.
Skyll kikertene som skal stekes og tørk dem godt (bruk et kjøkkenklede eller tørkepapir, og prøv å få dem så tørre som mulig). Bland ertene med olje og krydder. Fordel de krydrede kikertene utover et stekebrett med bakepapir og stek dem i ovnen i cirka 20 minutter.
Server bakt gresskar med hummus og krydderstekte kikerter. Dryss over granateplekjerner, hakket persille og et ekstra dryss med krydder.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?