Til hovedinnhold

Heidi Bjerkan: Svarthyll-dampet rødkål

20 min
8 varer
11
Svarthyll-dampet rødkål på et stort bord med julemat

Her har stjernekokk Heidi Bjerkan delt sin oppskrift på svarthyll-dampet rødkål, som hun her serverer til juleand.

- Svarthyll-dampet rødkål fungerer også godt om den ikke serveres med det samme. Smøret byttes da ut med olje. Det kan også være godt å bruke hylleblomstsaft om du ikke har svarthyll. Solbær er også et godt alternativ, sier Bjerkan.
Oppskrift: Heidi Bjerkan

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk rødkål, deles i båter
  • 3 dl vann
  • 50 g svarthyll
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær, uten skall, i skiver
  • 100 g smør
  • salt, etter smak
  • sukker, etter smak

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rødkål, deles i båter
  • 3 dl vann
  • 50 g svarthyll
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær, uten skall, i skiver
  • 100 g smør
  • salt, etter smak
  • sukker, etter smak
Ha alt i en kjele, skru opp varmen og damp kålen under lokk til den er mør.
Rødkålen kan med fordel smakes opp etter den er ferdig dampet.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alt i en kjele, skru opp varmen og damp kålen under lokk til den er mør.
Rødkålen kan med fordel smakes opp etter den er ferdig dampet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?