rask

Heidi Bjerkan: Svarthyll-dampet rødkål

20 min

Her har stjernekokk Heidi Bjerkan delt sin oppskrift på svarthyll-dampet rødkål, som hun her serverer til juleand.

- Svarthyll-dampet rødkål fungerer også godt om den ikke serveres med det samme. Smøret byttes da ut med olje. Det kan også være godt å bruke hylleblomstsaft om du ikke har svarthyll. Solbær er også et godt alternativ, sier Bjerkan.
Oppskrift: Heidi Bjerkan

12 har lagret denne
Svarthyll-dampet rødkål på et stort bord med julemat

Her har stjernekokk Heidi Bjerkan delt sin oppskrift på svarthyll-dampet rødkål, som hun her serverer til juleand.

- Svarthyll-dampet rødkål fungerer også godt om den ikke serveres med det samme. Smøret byttes da ut med olje. Det kan også være godt å bruke hylleblomstsaft om du ikke har svarthyll. Solbær er også et godt alternativ, sier Bjerkan.
Oppskrift: Heidi Bjerkan

12 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk rødkål, deles i båter
  • 3 dl vann
  • 50 g svarthyll
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær, uten skall, i skiver
  • 100 g smør
  • salt, etter smak
  • sukker, etter smak
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rødkål, deles i båter
  • 3 dl vann
  • 50 g svarthyll
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 cm ingefær, uten skall, i skiver
  • 100 g smør
  • salt, etter smak
  • sukker, etter smak
Ha alt i en kjele, skru opp varmen og damp kålen under lokk til den er mør.
Rødkålen kan med fordel smakes opp etter den er ferdig dampet.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alt i en kjele, skru opp varmen og damp kålen under lokk til den er mør.
Rødkålen kan med fordel smakes opp etter den er ferdig dampet.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?