Hurtigsyltede grønnsaker

60 min

OBS: Tidsberegningen er ekskludert avkjølingstid.

69 har lagret denne
Hurtigsyltede grønnsaker

OBS: Tidsberegningen er ekskludert avkjølingstid.

69 har lagret denne
1
porsjoner
  • 1 bunt reddik
  • 4 stk neper
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 0.5 ts spisskummen, hel
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts sort pepper
  • koriander, fersk, hakket

Syltelake

  • 4 dl vann
  • 2.5 dl eplecidereddik, eller hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ss salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 bunt reddik
  • 4 stk neper
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 stk grønn chili
  • 0.5 ts spisskummen, hel
  • 1 ts sennepsfrø
  • 1 ts sort pepper
  • koriander, fersk, hakket

Syltelake

  • 4 dl vann
  • 2.5 dl eplecidereddik, eller hvitvinseddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ss salt
Bland alle ingrediensene til syltelaken i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Vask, rens og skjær alle grønnsakene i tynne skiver (en mandolin er det perfekte redskapet til den jobben). Finsnitt chilien. Fordel grønnsaker, chili, spisskummen, sennepsfrø og pepper i små sylteglass (kan lage et stort glass hvis du heller ønsker det). Fyll opp med varm syltelake og sett på tette lokk. La stå til avkjøling i romtemperatur. Grønnsakene kan spises straks de er avkjølt. Oppbevares kjølig. Dryss over koriander før severing.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til syltelaken i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Vask, rens og skjær alle grønnsakene i tynne skiver (en mandolin er det perfekte redskapet til den jobben). Finsnitt chilien. Fordel grønnsaker, chili, spisskummen, sennepsfrø og pepper i små sylteglass (kan lage et stort glass hvis du heller ønsker det). Fyll opp med varm syltelake og sett på tette lokk. La stå til avkjøling i romtemperatur. Grønnsakene kan spises straks de er avkjølt. Oppbevares kjølig. Dryss over koriander før severing.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?