Til hovedinnhold

Syltet agurk

30 min

OBS: Syltetid er eksludert fra tidsberegningen.

Lagret av 107 brukere
Syltet agurk

OBS: Syltetid er eksludert fra tidsberegningen.

Lagret av 107 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 500 g agurk, små
  • 2 ts chiliflak
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 kvaster dill
  • 1 ss sort pepper

Syltelake

  • 4 dl vann
  • 2.5 dl eplecidereddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ss salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g agurk, små
  • 2 ts chiliflak
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 kvaster dill
  • 1 ss sort pepper

Syltelake

  • 4 dl vann
  • 2.5 dl eplecidereddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ss salt
Bland alle ingrediensene til syltelaken i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst. Skrubb og vask agurkene under rennende vann. Del agurkene i to (eller fire) på langs. Legg agurkene tett i tett i et passende sylteglass (eller to). Vær nøye med at glasset er varmt og helt rent. Dryss over pepper og chili. Tilsett dill og hvitløk skåret i tynne skiver. Fyll opp med varm syltelake (glasset skal fylles helt opp) og sett på tett lokk. La stå til avkjøling i romtemperatur. Oppbevares kjølig. Agurkene bør stå i minst 2 døgn før de er klare til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene til syltelaken i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst. Skrubb og vask agurkene under rennende vann. Del agurkene i to (eller fire) på langs. Legg agurkene tett i tett i et passende sylteglass (eller to). Vær nøye med at glasset er varmt og helt rent. Dryss over pepper og chili. Tilsett dill og hvitløk skåret i tynne skiver. Fyll opp med varm syltelake (glasset skal fylles helt opp) og sett på tett lokk. La stå til avkjøling i romtemperatur. Oppbevares kjølig. Agurkene bør stå i minst 2 døgn før de er klare til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?