rask

Sylteagurk

30 min

Sylteagurk, eller syltet agurk, smaker både syrlig og søtt på en gang, og gjør seg godt som tilbehør til mange retter. Putt den i burgeren, ha den ved siden av grillmat eller på skiva - den smaker også nydelig alene som en sunnere snacks.



OBS: Syltetid er eksludert fra tidsberegningen.

137 har lagret denne
sylteagurk i gjennomsiktig syltetøyglass og på hvitt fat

Sylteagurk, eller syltet agurk, smaker både syrlig og søtt på en gang, og gjør seg godt som tilbehør til mange retter. Putt den i burgeren, ha den ved siden av grillmat eller på skiva - den smaker også nydelig alene som en sunnere snacks.



OBS: Syltetid er eksludert fra tidsberegningen.

137 har lagret denne

Ingredienser

1
porsjoner
  • 500 g agurk, små
  • 2 ts chiliflak
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 kvaster dill
  • 1 ss sort pepper

Syltelake

  • 4 dl vann
  • 2.5 dl eplecidereddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ss salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g agurk, små
  • 2 ts chiliflak
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 kvaster dill
  • 1 ss sort pepper

Syltelake

  • 4 dl vann
  • 2.5 dl eplecidereddik
  • 2 dl sukker
  • 1 ss salt

Sylteagurk

Bland alle ingrediensene til syltelaken i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Skrubb og vask agurkene under rennende vann, og del agurkene i to (eller fire) på langs. Legg agurkene tett i tett i et passende sylteglass (eller to). Vær nøye med at glasset er varmt og helt rent.
Dryss over pepper og chili. Tilsett dill og hvitløk skåret i tynne skiver. Fyll opp med varm syltelake (glasset skal fylles helt opp) og sett på tett lokk.
La stå til avkjøling i romtemperatur. Oppbevares kjølig. Agurkene bør stå i minst 2 døgn før de er klare til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Sylteagurk

Bland alle ingrediensene til syltelaken i en kasserolle. Kok opp og rør til alt sukkeret er oppløst.
Skrubb og vask agurkene under rennende vann, og del agurkene i to (eller fire) på langs. Legg agurkene tett i tett i et passende sylteglass (eller to). Vær nøye med at glasset er varmt og helt rent.
Dryss over pepper og chili. Tilsett dill og hvitløk skåret i tynne skiver. Fyll opp med varm syltelake (glasset skal fylles helt opp) og sett på tett lokk.
La stå til avkjøling i romtemperatur. Oppbevares kjølig. Agurkene bør stå i minst 2 døgn før de er klare til servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?