rask

Elotes: Mais på meksikansk vis med ost

30 min
215 har lagret denne
Elotes: Mais på meksikansk vis med ost
215 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stk maiskolbe, ferske
  • olje, nøytral
  • salt
  • 4 ss majones
  • 12 ss chilisaus, sterk
  • 1 stk lime
  • 3 ss fetaost, finsmuldret
  • 3 ss parmesan, finrevet
  • 4 ss koriander, fersk, hakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk maiskolbe, ferske
  • olje, nøytral
  • salt
  • 4 ss majones
  • 12 ss chilisaus, sterk
  • 1 stk lime
  • 3 ss fetaost, finsmuldret
  • 3 ss parmesan, finrevet
  • 4 ss koriander, fersk, hakket
Rens kolben. La gjerne en del av bladene få være igjen, men dra dem bakover slik at hele kolben er synlig. Gni maisen inn med litt nøytral olje (eller smør grillristen godt). Grill maisen mør over middels/høy varme, men snu kolbene ofte slik at maisen blir jevnt grillet over det hele. Det tar cirka 25 minutter. Bruker du ferdigkokt mais er den klar når den har fått fin farge over det hele. Dryss over litt salt.
Rør sammen majones og chilisaus. Bland sammen fetaost og parmesan. Press litt limesaft over den nygrillede maisen og pensle på chilimajonesen. Dryss over ost, eller vend maisen i osteblandingen, og dryss over koriander. Serveres straks.
woman cooking

Bon appetit!

Rens kolben. La gjerne en del av bladene få være igjen, men dra dem bakover slik at hele kolben er synlig. Gni maisen inn med litt nøytral olje (eller smør grillristen godt). Grill maisen mør over middels/høy varme, men snu kolbene ofte slik at maisen blir jevnt grillet over det hele. Det tar cirka 25 minutter. Bruker du ferdigkokt mais er den klar når den har fått fin farge over det hele. Dryss over litt salt.
Rør sammen majones og chilisaus. Bland sammen fetaost og parmesan. Press litt limesaft over den nygrillede maisen og pensle på chilimajonesen. Dryss over ost, eller vend maisen i osteblandingen, og dryss over koriander. Serveres straks.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?