Bent Stiansens asparges med hollandaise
Asparges med hollandaise er den perfekte forrett til 17. mai - eller hvilken som helst annet dag du vil unne seg noe ekstra godt. Hvis du skal servere denne retten til 17. mai, er det flere ting du kan gjøre klart på forhånd: Asparges kan skrelles to dager før og legges i en plastpose i kjøleskapet. De må kokes ved servering.
Drikketips: En hvit Sancerre er et must til asparges. Men det vil også smake godt med en tysk Riesling, gjerne fra Rheingau-distriktet. En frisk eplemost eller en lett pilsner passer også godt.
Oppskrift og bilde er hentet fra «Søndagsmiddag» av Bent Stiansen på Font Forlag. Foto: Sara Johannessen
Asparges med hollandaise er den perfekte forrett til 17. mai - eller hvilken som helst annet dag du vil unne seg noe ekstra godt. Hvis du skal servere denne retten til 17. mai, er det flere ting du kan gjøre klart på forhånd: Asparges kan skrelles to dager før og legges i en plastpose i kjøleskapet. De må kokes ved servering.
Drikketips: En hvit Sancerre er et must til asparges. Men det vil også smake godt med en tysk Riesling, gjerne fra Rheingau-distriktet. En frisk eplemost eller en lett pilsner passer også godt.
Oppskrift og bilde er hentet fra «Søndagsmiddag» av Bent Stiansen på Font Forlag. Foto: Sara Johannessen
- 1 kg asparges, grønne og hvite
- vann, til koking
- 2 ss havsalt
- 2 ts sukker, per liter
hollandaise
- 200 g smør
- 2 stk eggeplomme
- 1 ss vann
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- hvit pepper, kvernet
- 1 kg asparges, grønne og hvite
- vann, til koking
- 2 ss havsalt
- 2 ts sukker, per liter
hollandaise
- 200 g smør
- 2 stk eggeplomme
- 1 ss vann
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- hvit pepper, kvernet
Hollandaise
