Syltede grønnsaker
Knasende sprø og syrlige. Syltede grønnsaker passer perfekt til falafel i flate brød, eller til retter med både fisk og kylling. Merk at du kun skal velge en av grønnsakene nevnt under til mengden syltelake i oppskriften.
Tips: Syltelaken kan krydres med smaker som chili, frisk ingefær, sort hel pepper, nellik, allehånde, kanel, sitronskall eller laurbær. La ønsket krydder få koke med laken fra starten av.
Knasende sprø og syrlige. Syltede grønnsaker passer perfekt til falafel i flate brød, eller til retter med både fisk og kylling. Merk at du kun skal velge en av grønnsakene nevnt under til mengden syltelake i oppskriften.
Tips: Syltelaken kan krydres med smaker som chili, frisk ingefær, sort hel pepper, nellik, allehånde, kanel, sitronskall eller laurbær. La ønsket krydder få koke med laken fra starten av.
Ingredienser
Syltelake
- 1 dl eplecidereddik, eller 7% eddik
- 2 dl sukker
- 2 dl vann
Grønnsakene
- 3 stk rødløk, i tynne skiver
- 0.5 stk rødkål, i tynne strimler
- 400 g reddik, delt i båter
- 3 stk gulrot, i dyrstikktynne strimler
Slik gjør du:
Syltelake
- 1 dl eplecidereddik, eller 7% eddik
- 2 dl sukker
- 2 dl vann
Grønnsakene
- 3 stk rødløk, i tynne skiver
- 0.5 stk rødkål, i tynne strimler
- 400 g reddik, delt i båter
- 3 stk gulrot, i dyrstikktynne strimler
