Salsa med tomatillos
30 min
9 varer
147
Tomatillo er en grønn, liten tomat, som er vanlig i det meksikanske kjøkkenet. Denne tomaten er super å lage salsa av, hvis du vil ha en saus litt utenom det vanlige. Server salsaen til taco med entrecôte.
Ingredienser
8
porsjoner
- 1 kg Tomatillo, ferske
- 2 stykker grønn chili
- 2 fedd hvitløk, store
- 1 stk sjalottløk, stor
- 0.5 stk avokado
- 4 ss koriander, hakket, frisk
- 0.5 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 stk lime, saften
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg Tomatillo, ferske
- 2 stykker grønn chili
- 2 fedd hvitløk, store
- 1 stk sjalottløk, stor
- 0.5 stk avokado
- 4 ss koriander, hakket, frisk
- 0.5 ts salt
- 1 ts sukker
- 1 stk lime, saften
Rens, skyll og del tomatilloene i to.
Varm en stor stekepanne og stek tomatilloene i tørr panne til de får god farge. Sorte flekker gir ekstra røyksmak på salsaen.
Hakk chili, hvitløk og sjalottløk. Rens og grovhakk avokadoen.
Kjør alt til en jevn saus og bland inn koriander, salt, sukker og limesaft. Virker sausen for tykk, kan den tynnes ut med en skvett vann.

Bon appetit!
Rens, skyll og del tomatilloene i to.
Varm en stor stekepanne og stek tomatilloene i tørr panne til de får god farge. Sorte flekker gir ekstra røyksmak på salsaen.
Hakk chili, hvitløk og sjalottløk. Rens og grovhakk avokadoen.
Kjør alt til en jevn saus og bland inn koriander, salt, sukker og limesaft. Virker sausen for tykk, kan den tynnes ut med en skvett vann.