Ratatouille er det perfekte tilbehøret til lammesteken, med sine mange forskjellige grønnsaker og friske farger. Ratatouille henter sin inspirasjon fra Provence i Frankrike, og akkurat denne varianten inneholder blant annet løk, aubergine, paprika og squash.
Ratatouille er det perfekte tilbehøret til lammesteken, med sine mange forskjellige grønnsaker og friske farger. Ratatouille henter sin inspirasjon fra Provence i Frankrike, og akkurat denne varianten inneholder blant annet løk, aubergine, paprika og squash.
Del tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller terninger.
Varm en god klunk olje i en stor panne eller kjele. Stek auberginen gyllen og mør. Hell det over på en tallerken så lenge. Fortsett med squashen, stek den gyllen og knapt mør før den også helles over på en tallerken så lenge.
Ha litt mer olje i pannen og stek løken bløt og gyllen, tilsett hvitløk og paprika underveis. Ha squashen og auberginen tilbake i pannen. Tilsett tomatene og la det hele surre sammen i 5-10 minutter.
Smak til med balsamico, salt og pepper. Bland inn basilikum og parmesan rett før servering.
Bon appetit!
Del tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller terninger.
Varm en god klunk olje i en stor panne eller kjele. Stek auberginen gyllen og mør. Hell det over på en tallerken så lenge. Fortsett med squashen, stek den gyllen og knapt mør før den også helles over på en tallerken så lenge.
Ha litt mer olje i pannen og stek løken bløt og gyllen, tilsett hvitløk og paprika underveis. Ha squashen og auberginen tilbake i pannen. Tilsett tomatene og la det hele surre sammen i 5-10 minutter.
Smak til med balsamico, salt og pepper. Bland inn basilikum og parmesan rett før servering.