vegetar

Ratatouille

40 min

Ratatouille er det perfekte tilbehøret til lammesteken, med sine mange forskjellige grønnsaker og friske farger. Ratatouille henter sin inspirasjon fra Provence i Frankrike, og akkurat denne varianten inneholder blant annet løk, aubergine, paprika og squash.

199 har lagret denne
Ratatouille
Foto: Christian Brun/VG

Ratatouille er det perfekte tilbehøret til lammesteken, med sine mange forskjellige grønnsaker og friske farger. Ratatouille henter sin inspirasjon fra Provence i Frankrike, og akkurat denne varianten inneholder blant annet løk, aubergine, paprika og squash.

199 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk løk, stor
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 4 stk plommetomat, modne
  • 1 ss balsamicoeddik, søt type
  • 1 - 2 dl basilikum, frisk, grovhakket
  • 4 ss parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, stor
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 4 stk plommetomat, modne
  • 1 ss balsamicoeddik, søt type
  • 1 - 2 dl basilikum, frisk, grovhakket
  • 4 ss parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
Del tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller terninger.
Varm en god klunk olje i en stor panne eller kjele. Stek auberginen gyllen og mør. Hell det over på en tallerken så lenge. Fortsett med squashen, stek den gyllen og knapt mør før den også helles over på en tallerken så lenge.
Ha litt mer olje i pannen og stek løken bløt og gyllen, tilsett hvitløk og paprika underveis. Ha squashen og auberginen tilbake i pannen. Tilsett tomatene og la det hele surre sammen i 5-10 minutter.
Smak til med balsamico, salt og pepper. Bland inn basilikum og parmesan rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Del tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller terninger.
Varm en god klunk olje i en stor panne eller kjele. Stek auberginen gyllen og mør. Hell det over på en tallerken så lenge. Fortsett med squashen, stek den gyllen og knapt mør før den også helles over på en tallerken så lenge.
Ha litt mer olje i pannen og stek løken bløt og gyllen, tilsett hvitløk og paprika underveis. Ha squashen og auberginen tilbake i pannen. Tilsett tomatene og la det hele surre sammen i 5-10 minutter.
Smak til med balsamico, salt og pepper. Bland inn basilikum og parmesan rett før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?