vegetar

Ratatouille

40 min
Lagret av 168 brukere
Ratatouille
Foto: Christian Brun/VG
Lagret av 168 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk, stor
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 4 stk plommetomat, modne
  • 1 ss balsamicoeddik, søt type
  • 1 - 2 dl basilikum, frisk, grovhakket
  • 4 ss parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk, stor
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk squash
  • 1 stk aubergine
  • 4 stk plommetomat, modne
  • 1 ss balsamicoeddik, søt type
  • 1 - 2 dl basilikum, frisk, grovhakket
  • 4 ss parmesan, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
Del tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller terninger.
Varm en god klunk olje i en stor panne eller kjele. Stek auberginen gyllen og mør. Hell det over på en tallerken så lenge. Fortsett med squashen, stek den gyllen og knapt mør før den også helles over på en tallerken så lenge.
Ha litt mer olje i pannen og stek løken bløt og gyllen, tilsett hvitløk og paprika underveis. Ha squashen og auberginen tilbake i pannen. Tilsett tomatene og la det hele surre sammen i 5-10 minutter.
Smak til med balsamico, salt og pepper. Bland inn basilikum og parmesan rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Del tomatene, fjern kjernen og grovhakk tomatkjøttet. Rens og skjær alle grønnsakene i jevne biter eller terninger.
Varm en god klunk olje i en stor panne eller kjele. Stek auberginen gyllen og mør. Hell det over på en tallerken så lenge. Fortsett med squashen, stek den gyllen og knapt mør før den også helles over på en tallerken så lenge.
Ha litt mer olje i pannen og stek løken bløt og gyllen, tilsett hvitløk og paprika underveis. Ha squashen og auberginen tilbake i pannen. Tilsett tomatene og la det hele surre sammen i 5-10 minutter.
Smak til med balsamico, salt og pepper. Bland inn basilikum og parmesan rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?