Til hovedinnhold

Grillet avokado med spicy tomat- og ingefærmarmelade

45 min

Grillet avokado er perfekt tilbehør til grillmaten. Eller som en liten snacks helt alene.

Lagret av 388 brukere
Grillet avokado med spicy tomat- og ingefærmarmelade

Grillet avokado er perfekt tilbehør til grillmaten. Eller som en liten snacks helt alene.

Lagret av 388 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk avokado
  • 2 stk lime
  • yoghurt naturell
  • koriander, eller bladpersille
  • flaksalt

Tomat- og ingefærmarmelade

  • 2 ss olje
  • 1 stk sjalottløk
  • 300 g tomat, modne og søte
  • 4 ss ingefær, finhakket, frisk
  • 100 g sukker, gjerne lysebrunt
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts garam masala
  • 1 stk lime
  • 1 bunt koriander, eller persille
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk avokado
  • 2 stk lime
  • yoghurt naturell
  • koriander, eller bladpersille
  • flaksalt

Tomat- og ingefærmarmelade

  • 2 ss olje
  • 1 stk sjalottløk
  • 300 g tomat, modne og søte
  • 4 ss ingefær, finhakket, frisk
  • 100 g sukker, gjerne lysebrunt
  • 0.5 dl vann
  • 1 stk rød chili
  • 1 ts garam masala
  • 1 stk lime
  • 1 bunt koriander, eller persille
  • salt
Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, chili og garam masala. La det frese godt i et par minutter under omrøring. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i omtrent 20 minutter til blandingen tykner.
Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.
Del avokadoene i to og ta ut steinene. Grill dem med snittflaten ned på varm grill i to minutter. Snu dem og la dem ligge et minutt til, med skallsiden ned.
Drypp over limesaft, salt og pepper. Legg en liten skje tomatchutney og yoghurt i hver avokado, og dryss over grovhakket koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og finhakk sjalottløken. Fjern stilken på tomatene og skjær tomatene i små biter.
Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller stekepanne. Fres sjalottløk, ingefær, chili og garam masala. La det frese godt i et par minutter under omrøring. Tilsett tomatene og fres videre til tomatene begynner å gå i oppløsning. Tilsett sukker og vann. La blandingen småkoke over middels varme i omtrent 20 minutter til blandingen tykner.
Smak til med limesaft og en klype salt. Avkjøl og rør til slutt inn hakket koriander eller persille.
Del avokadoene i to og ta ut steinene. Grill dem med snittflaten ned på varm grill i to minutter. Snu dem og la dem ligge et minutt til, med skallsiden ned.
Drypp over limesaft, salt og pepper. Legg en liten skje tomatchutney og yoghurt i hver avokado, og dryss over grovhakket koriander.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?