Til hovedinnhold

Vietnamesiskinspirert pølse

45 min

La deg inspirere av vietnamesiske smaker neste gang du skal servere grillpølser. De blir nemlig skikkelig gode med sursøte grønnsaker og chilimajones.

Lagret av 165 brukere
Vietnamesiskinspirert pølse

La deg inspirere av vietnamesiske smaker neste gang du skal servere grillpølser. De blir nemlig skikkelig gode med sursøte grønnsaker og chilimajones.

Lagret av 165 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stk pølse, gode
  • 8 stk pølsebrød, saftige
  • koriander, finhakket
  • mynte, finhakket

Sursøte grønnsaker

  • 2 stk gulrot
  • 1 stk hjertesalat, eller en halv kinakål
  • 4 stk vårløk
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ts sesamolje

Chilimajones

  • 4 ss majones
  • 2 ss sriracha

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk pølse, gode
  • 8 stk pølsebrød, saftige
  • koriander, finhakket
  • mynte, finhakket

Sursøte grønnsaker

  • 2 stk gulrot
  • 1 stk hjertesalat, eller en halv kinakål
  • 4 stk vårløk
  • 1 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 1 klype flaksalt
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss fiskesaus
  • 2 ts sesamolje

Chilimajones

  • 4 ss majones
  • 2 ss sriracha
Lag sursøte grønnsaker: Skjær gulrøtter og salat i strimler og vårløken i tynne skiver. Ha alt over i en passende bolle. Rens og finsnitt chilien. Bland sammen eddik, sukker, ingefær, chili og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell laken over grønnsakene. La grønnsakene få stå og trekke en halvtimes tid før servering.
Lag chilimajones: Rør sammen majones og chilisaus.
Topp pølse i brød med sursøte grønnsaker, chilimajones, koriander og mynte.
woman cooking

Bon appetit!

Lag sursøte grønnsaker: Skjær gulrøtter og salat i strimler og vårløken i tynne skiver. Ha alt over i en passende bolle. Rens og finsnitt chilien. Bland sammen eddik, sukker, ingefær, chili og salt i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Tilsett fiskesaus og sesamolje og hell laken over grønnsakene. La grønnsakene få stå og trekke en halvtimes tid før servering.
Lag chilimajones: Rør sammen majones og chilisaus.
Topp pølse i brød med sursøte grønnsaker, chilimajones, koriander og mynte.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?