rask
vegetar

Stekt aubergine med granatepledressing

15 min

Stekte aubergineskiver blandet med granateplekjerner og dressing setter fart på smaksløkene. Dette passer som smakfullt tilbehør eller som en lett smårett.
Dryss gjerne over fetaost for ekstra smak.

195 har lagret denne
Stekt aubergine med granatepledressing

Stekte aubergineskiver blandet med granateplekjerner og dressing setter fart på smaksløkene. Dette passer som smakfullt tilbehør eller som en lett smårett.
Dryss gjerne over fetaost for ekstra smak.

195 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 - 2 stykker aubergine
  • 1 stk granateple
  • 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ss mynte, frisk og hakket
  • 1 ss persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
  • friske urter, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 - 2 stykker aubergine
  • 1 stk granateple
  • 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
  • 1 ss honning, flytende
  • 5 ss olivenolje
  • 1 ss mynte, frisk og hakket
  • 1 ss persille, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
  • friske urter, til pynt
Skjær auberginene i jevne skiver. Pensle skivene med olivenolje og dryss over salt og pepper. Stek eller grill skivene på begge sider til de blir helt myke.
Del granateplet i to. Bruk en skje og bank ut granateplekjernene. La 4 ss av kjernen være hele og knus resten med en gaffel. Visp sammen 3 ss granateplesaft, eddik, honning og olivenolje, og smak dressingen til med salt og pepper. Bland til slutt inn urter og de hele granateplekjernene.
Legg de varme aubergineskivene over på et fat og drypp over dressingen. Pynt med friske urter og server.
Smuldre over 100 g fetaost hvis ønskelig.
Smuldre over 100 g fetaost hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær auberginene i jevne skiver. Pensle skivene med olivenolje og dryss over salt og pepper. Stek eller grill skivene på begge sider til de blir helt myke.
Del granateplet i to. Bruk en skje og bank ut granateplekjernene. La 4 ss av kjernen være hele og knus resten med en gaffel. Visp sammen 3 ss granateplesaft, eddik, honning og olivenolje, og smak dressingen til med salt og pepper. Bland til slutt inn urter og de hele granateplekjernene.
Legg de varme aubergineskivene over på et fat og drypp over dressingen. Pynt med friske urter og server.
Smuldre over 100 g fetaost hvis ønskelig.
Smuldre over 100 g fetaost hvis ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?