Enkel, mettende og rask middag? Stek aubergine mørt og fyll dem med couscous, salt fetaost, søt aprikos og friske urter. Server gjerne fylt aubergine med en grønn sidesalat.
Jeg beregner en middels aubergine per person. Beregn en halv aubergine per person om det skal serveres som en forrett.
Enkel, mettende og rask middag? Stek aubergine mørt og fyll dem med couscous, salt fetaost, søt aprikos og friske urter. Server gjerne fylt aubergine med en grønn sidesalat.
Jeg beregner en middels aubergine per person. Beregn en halv aubergine per person om det skal serveres som en forrett.
Del auberginene i to og legg dem med snittflaten opp. Prikk auberginekjøttet med en gaffel, men pass på så det ikke går hull gjennom skallet! Ha rikelig med olivenolje over og et dryss havsalt. Stekes i 20-30 minutter ved 185 grader, eller til de er møre.
Kok opp 2 dl vann i en kjele eller en stekepanne med lokk. Når vannet koker skrur du av varmen og tilsetter couscous. Tilsett en liten skvett olivenolje, rør rundt og ha på lokket. La couscousen svelle i 5-6 minutter. Tilsett en liten klatt smør og rør rundt med en gaffel for å få luftig couscous.
Bland couscousen med smuldret fetaost, finhakkede aprikoser og urter. Jeg liker godt blandingen av mynte og koriander, men basilikum, persille og dill er også godt i denne retten.
Ta auberginen ut av ovnen og skrap ut litt av auberginekjøttet med en skje. Dette kan blandes sammen med couscousen om ønskelig eller kastes om det er veldig store frø. Fyll med auberginen med couscous-blandingen og server!
Bon appetit!
Del auberginene i to og legg dem med snittflaten opp. Prikk auberginekjøttet med en gaffel, men pass på så det ikke går hull gjennom skallet! Ha rikelig med olivenolje over og et dryss havsalt. Stekes i 20-30 minutter ved 185 grader, eller til de er møre.
Kok opp 2 dl vann i en kjele eller en stekepanne med lokk. Når vannet koker skrur du av varmen og tilsetter couscous. Tilsett en liten skvett olivenolje, rør rundt og ha på lokket. La couscousen svelle i 5-6 minutter. Tilsett en liten klatt smør og rør rundt med en gaffel for å få luftig couscous.
Bland couscousen med smuldret fetaost, finhakkede aprikoser og urter. Jeg liker godt blandingen av mynte og koriander, men basilikum, persille og dill er også godt i denne retten.
Ta auberginen ut av ovnen og skrap ut litt av auberginekjøttet med en skje. Dette kan blandes sammen med couscousen om ønskelig eller kastes om det er veldig store frø. Fyll med auberginen med couscous-blandingen og server!