Maisstuing - eller maispuré - er typisk amerikansk tilbehør og smaker perfekt til spareribs og annen grillmat. Kremet mais lager du enkelt ved å koke maiskorn med fløte, smør og krydder før blandingen til slutt moses raskt med en stavmikser til en kremet maisstuing.
Maisstuing - eller maispuré - er typisk amerikansk tilbehør og smaker perfekt til spareribs og annen grillmat. Kremet mais lager du enkelt ved å koke maiskorn med fløte, smør og krydder før blandingen til slutt moses raskt med en stavmikser til en kremet maisstuing.
2 stykker maiskolbe, kokte. evt. 1 stor boks maiskorn
2 fedd hvitløk
2 ss smør
1 dl fløte, eller matfløte
salt
pepper, kvernet
Skjær maiskornene av kolben eller bruk avrent mais fra boks.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk. Fres hvitløken et lite øyeblikk uten at den får farge. Tilsett mais og varm alt godt sammen.
Hell i fløten og la alt få et skikkelig oppkok.
Kjør maisen raskt med en stavmikser slik at omtrent halvparten blir most. Smak til med salt og pepper.
Bon appetit!
Skjær maiskornene av kolben eller bruk avrent mais fra boks.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk. Fres hvitløken et lite øyeblikk uten at den får farge. Tilsett mais og varm alt godt sammen.
Hell i fløten og la alt få et skikkelig oppkok.
Kjør maisen raskt med en stavmikser slik at omtrent halvparten blir most. Smak til med salt og pepper.