Til hovedinnhold

Maisstuing

15 min

Maisstuing eller maispuré er typisk amerikansk tilbehør og smaker perfekt til spareribs og annen grillmat. Kremet mais lager du enkelt ved å koke maiskorn med fløte, smør og krydder før blandingen til slutt moses raskt med en stavmikser til en kremet maisstuing.

Lagret av 792 brukere
Sara Johannessen

Maisstuing eller maispuré er typisk amerikansk tilbehør og smaker perfekt til spareribs og annen grillmat. Kremet mais lager du enkelt ved å koke maiskorn med fløte, smør og krydder før blandingen til slutt moses raskt med en stavmikser til en kremet maisstuing.

Lagret av 792 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker maiskolbe, kokte. evt. 1 stor boks maiskorn
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte, eller matfløte
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker maiskolbe, kokte. evt. 1 stor boks maiskorn
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte, eller matfløte
  • salt
  • pepper, kvernet
Skjær maiskornene av kolben eller bruk avrent mais fra boks.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk. Fres hvitløken et lite øyeblikk uten at den får farge. Tilsett mais og varm alt godt sammen.
Hell i fløten og la alt få et skikkelig oppkok.
Kjør maisen raskt med en stavmikser slik at omtrent halvparten blir most. Smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær maiskornene av kolben eller bruk avrent mais fra boks.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk. Fres hvitløken et lite øyeblikk uten at den får farge. Tilsett mais og varm alt godt sammen.
Hell i fløten og la alt få et skikkelig oppkok.
Kjør maisen raskt med en stavmikser slik at omtrent halvparten blir most. Smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?