rask

Maisstuing

15 min

Maisstuing - eller maispuré - er typisk amerikansk tilbehør og smaker perfekt til spareribs og annen grillmat. Kremet mais lager du enkelt ved å koke maiskorn med fløte, smør og krydder før blandingen til slutt moses raskt med en stavmikser til en kremet maisstuing.

1218 har lagret denne
Maisstuing i skål
Foto: Sara Johannessen Meek

Maisstuing - eller maispuré - er typisk amerikansk tilbehør og smaker perfekt til spareribs og annen grillmat. Kremet mais lager du enkelt ved å koke maiskorn med fløte, smør og krydder før blandingen til slutt moses raskt med en stavmikser til en kremet maisstuing.

1218 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stykker maiskolbe, kokte. evt. 1 stor boks maiskorn
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte, eller matfløte
  • salt
  • pepper, kvernet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker maiskolbe, kokte. evt. 1 stor boks maiskorn
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss smør
  • 1 dl fløte, eller matfløte
  • salt
  • pepper, kvernet
Skjær maiskornene av kolben eller bruk avrent mais fra boks.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk. Fres hvitløken et lite øyeblikk uten at den får farge. Tilsett mais og varm alt godt sammen.
Hell i fløten og la alt få et skikkelig oppkok.
Kjør maisen raskt med en stavmikser slik at omtrent halvparten blir most. Smak til med salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær maiskornene av kolben eller bruk avrent mais fra boks.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett finhakket hvitløk. Fres hvitløken et lite øyeblikk uten at den får farge. Tilsett mais og varm alt godt sammen.
Hell i fløten og la alt få et skikkelig oppkok.
Kjør maisen raskt med en stavmikser slik at omtrent halvparten blir most. Smak til med salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?