1 ss sylteagurklake, evt. eplesidereddik eller sitronsaft
2 ss sylteagurk, hakket
1 ss sukker
salt
pepper
friske urter, gressløk, bladpersille eller kjørvel
Finsnitt kålen så tynt du klarer, bruk gjerne en mandolin hvis du har det. Bland kål og salt i en stor sil. La det stå en halv times tid til kålen har myknet. Skyll kålen godt i kaldt vann og klem ut alt vannet (bruk gjerne en salatslynge). Klapp eventuelt kålen tørr mellom to kjøkkenhåndklær.
Riv eller strimle gulrøttene og finsnitt vårløken.
Visp sammen rømme, yoghurt, lake (eddik eller sitronsaft), sylteagurk og sukker. Bland inn grønnsakene og smak salaten til med kvernet pepper og mer salt om nødvendig. Bland til slutt inn hakkede urter og oppbevar salaten i kjøleskapet frem til servering.
Bon appetit!
Finsnitt kålen så tynt du klarer, bruk gjerne en mandolin hvis du har det. Bland kål og salt i en stor sil. La det stå en halv times tid til kålen har myknet. Skyll kålen godt i kaldt vann og klem ut alt vannet (bruk gjerne en salatslynge). Klapp eventuelt kålen tørr mellom to kjøkkenhåndklær.
Riv eller strimle gulrøttene og finsnitt vårløken.
Visp sammen rømme, yoghurt, lake (eddik eller sitronsaft), sylteagurk og sukker. Bland inn grønnsakene og smak salaten til med kvernet pepper og mer salt om nødvendig. Bland til slutt inn hakkede urter og oppbevar salaten i kjøleskapet frem til servering.