rask

Kålsalat

30 min

En frisk og smaksrik kålsalat passer som tilbehør til grillmat. For eksempel saftige spareribs.

335 har lagret denne
Kålsalat

En frisk og smaksrik kålsalat passer som tilbehør til grillmat. For eksempel saftige spareribs.

335 har lagret denne
4
porsjoner
  • 0.5 stk hodekål
  • 2 stykker gulrøtter
  • 2 stk vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl rømme
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss sylteagurklake, evt. eplesidereddik eller sitronsaft
  • 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 ss sukker
  • salt
  • pepper
  • friske urter, gressløk, bladpersille eller kjørvel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk hodekål
  • 2 stykker gulrøtter
  • 2 stk vårløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl rømme
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss sylteagurklake, evt. eplesidereddik eller sitronsaft
  • 2 ss sylteagurk, hakket
  • 1 ss sukker
  • salt
  • pepper
  • friske urter, gressløk, bladpersille eller kjørvel
Finsnitt kålen så tynt du klarer, bruk gjerne en mandolin hvis du har det. Bland kål og salt i en stor sil. La det stå en halv times tid til kålen har myknet. Skyll kålen godt i kaldt vann og klem ut alt vannet (bruk gjerne en salatslynge). Klapp eventuelt kålen tørr mellom to kjøkkenhåndklær.
Riv eller strimle gulrøttene og finsnitt vårløken.
Visp sammen rømme, yoghurt, lake (eddik eller sitronsaft), sylteagurk og sukker. Bland inn grønnsakene og smak salaten til med kvernet pepper og mer salt om nødvendig. Bland til slutt inn hakkede urter og oppbevar salaten i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finsnitt kålen så tynt du klarer, bruk gjerne en mandolin hvis du har det. Bland kål og salt i en stor sil. La det stå en halv times tid til kålen har myknet. Skyll kålen godt i kaldt vann og klem ut alt vannet (bruk gjerne en salatslynge). Klapp eventuelt kålen tørr mellom to kjøkkenhåndklær.
Riv eller strimle gulrøttene og finsnitt vårløken.
Visp sammen rømme, yoghurt, lake (eddik eller sitronsaft), sylteagurk og sukker. Bland inn grønnsakene og smak salaten til med kvernet pepper og mer salt om nødvendig. Bland til slutt inn hakkede urter og oppbevar salaten i kjøleskapet frem til servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?