rask
vegetar

Grillet asparges med syltet rødløk

30 min

- Dette er en lekker rett som kan serveres enten som en liten salat, eller som tilbehør til grillet fisk, kjøtt eller kylling, skriver Jan Ivar Nykvist i sin grillbok Glød.
Foto: Stian Broch/Gyldendal Norsk Forlag.

163 har lagret denne
Grillet asparges med syltet rødløk

- Dette er en lekker rett som kan serveres enten som en liten salat, eller som tilbehør til grillet fisk, kjøtt eller kylling, skriver Jan Ivar Nykvist i sin grillbok Glød.
Foto: Stian Broch/Gyldendal Norsk Forlag.

163 har lagret denne
4
porsjoner
  • 12 stk asparges, grønne
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl rødvinseddik
  • 1 dl sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stk asparges, grønne
  • 2 ss rapsolje
  • 1 stk rødløk
  • 2 dl rødvinseddik
  • 1 dl sukker
Kutt rødløken i båter. Kok eddik og sukker til sukkeret løser seg opp. Ha eddiklaken over løkbåtene og avkjøl.
Skrell den nederste delen av aspargesen og kok dem i 30 sekunder i lettsaltet vann. Avkjøl aspargesen i kaldt vann før de tørkes godt.
Pensle aspargesen med rapsolje og grill på direkte varme til de er møre, men fortsatt har igjen litt tyggemotstand.
Krydre med salt og pepper - og server med syltet rødløk.
woman cooking

Bon appetit!

Kutt rødløken i båter. Kok eddik og sukker til sukkeret løser seg opp. Ha eddiklaken over løkbåtene og avkjøl.
Skrell den nederste delen av aspargesen og kok dem i 30 sekunder i lettsaltet vann. Avkjøl aspargesen i kaldt vann før de tørkes godt.
Pensle aspargesen med rapsolje og grill på direkte varme til de er møre, men fortsatt har igjen litt tyggemotstand.
Krydre med salt og pepper - og server med syltet rødløk.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?