Det blir ikke god suppe uten en god og mild kraft. Kok store kraftgryter og frys ned i passelige porsjoner, så er det fort gjort å lage smakrike supper. Mengdeberegning i denne oppskriften er til suppe, skal kraften benyttes som saus, får du dobbelt så mange porsjoner. Kilde: dinmat Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Kim Holthe.
Det blir ikke god suppe uten en god og mild kraft. Kok store kraftgryter og frys ned i passelige porsjoner, så er det fort gjort å lage smakrike supper. Mengdeberegning i denne oppskriften er til suppe, skal kraften benyttes som saus, får du dobbelt så mange porsjoner. Kilde: dinmat Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Kim Holthe.
Vask og rens grønnsakene. Kutt de grovt. Ha alle ingrediensene (vannet må være kaldt) bortsett fra saltet i en gryte. Hvitvinen kan erstattes med vann. Kok opp og skum av. Tilsett salt. La kraften trekke på svak varme 2-3 timer. Sil.
Tips: Den beste måten å sile kraften på er gjennom en god gammeldags gassklut eller et dørslag.
Bon appetit!
Vask og rens grønnsakene. Kutt de grovt. Ha alle ingrediensene (vannet må være kaldt) bortsett fra saltet i en gryte. Hvitvinen kan erstattes med vann. Kok opp og skum av. Tilsett salt. La kraften trekke på svak varme 2-3 timer. Sil.
Tips: Den beste måten å sile kraften på er gjennom en god gammeldags gassklut eller et dørslag.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto