Potetbrød

1 h
Lagret av 50 brukere
Potetbrød
Lagret av 50 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 1 kg poteter
  • 50 g gjær
  • 1 ss salt
  • 1 l kulturmelk, skummet
  • 0.5 kg rugmel
  • 0.5 kg hvetemel
  • 0.5 kg sammalt hvete

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg poteter
  • 50 g gjær
  • 1 ss salt
  • 1 l kulturmelk, skummet
  • 0.5 kg rugmel
  • 0.5 kg hvetemel
  • 0.5 kg sammalt hvete
Skrell, kok og mos potetene.
Varm væsken til 30 grader. Rør ut gjæren i litt av væsken og ha alt sammen med potetmassen i en stor bolle.
Ha det meste av melet oppi og elt godt.
Dekk med klede og la deigen heve ca. 1 time.
Kna deigen opp med resten av melet og form til store eller mindre brød.
Sett til etterheving på platen i ca 30 minutter.
Pensle brødene med lunket vann og stek dem på nederste rille, ca. 1 time ved 200 grader.
Rundstykker stekes ved 225 grader i 10-12 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell, kok og mos potetene.
Varm væsken til 30 grader. Rør ut gjæren i litt av væsken og ha alt sammen med potetmassen i en stor bolle.
Ha det meste av melet oppi og elt godt.
Dekk med klede og la deigen heve ca. 1 time.
Kna deigen opp med resten av melet og form til store eller mindre brød.
Sett til etterheving på platen i ca 30 minutter.
Pensle brødene med lunket vann og stek dem på nederste rille, ca. 1 time ved 200 grader.
Rundstykker stekes ved 225 grader i 10-12 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?