Asparges med reddik og feta
30 min
11 varer
11
Finn de største og feteste grønne aspargesene, sjekk at strikken ikke har skadet toppene. (Før i tiden var det mange som brukte spesialkjeler til asparges, der grønnsakene ble kokt stående for å beskytte de mer ømfintlige toppene. I dag er aspargesen av så bra og jevn kvalitet at de godt kan kokes liggende i en vanlig, men lit stor kjele.)
Kilde: Aftenposten. Foto: Trygve Indrelid
Ingredienser
8
porsjoner
- 20 asparges
- 2 l vann
- 5 ss salt
- 2 ss sukker
- 1 sitron
- 2 ss smør
- 4 reddik
- fetaost
- bladpersille
- 0.5 dl rapsolje
- 4 ss sherryeddik
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 20 asparges
- 2 l vann
- 5 ss salt
- 2 ss sukker
- 1 sitron
- 2 ss smør
- 4 reddik
- fetaost
- bladpersille
- 0.5 dl rapsolje
- 4 ss sherryeddik
Skjær reddikene i tynne skiver.
Kok opp vannet med salt, sukker, ferskpresset sitronsaft og smør.
Knekk aspargesene med fingrene og skrell dem litt helt nederst. Ha dem i kokevannet og legg på lokk.
La dem koke i mellom fem og åtte minutter, åtte hvis det er noen ordentlige bælinger.
Ta dem ut og del dem på langs.
Dander på tallerkener med reddik og romtemperert fetaost.
Pisk sammen olje og eddik, skvett det over og server.
Ikke sett frem salt, det er nok i aspargesen nå, pluss i osten.

Bon appetit!
Skjær reddikene i tynne skiver.
Kok opp vannet med salt, sukker, ferskpresset sitronsaft og smør.
Knekk aspargesene med fingrene og skrell dem litt helt nederst. Ha dem i kokevannet og legg på lokk.
La dem koke i mellom fem og åtte minutter, åtte hvis det er noen ordentlige bælinger.
Ta dem ut og del dem på langs.
Dander på tallerkener med reddik og romtemperert fetaost.
Pisk sammen olje og eddik, skvett det over og server.
Ikke sett frem salt, det er nok i aspargesen nå, pluss i osten.