Ertestuing

60 min

Ertestuing kan lages på både gule og grønne erter. For mange er det tradisjonelt tilbehør til blant annet kjøttkaker og lutefisk.
Kilde: dinmat. Foto: Jonas Haarr Friestad

84 har lagret denne
Ertestuing i stor kjele

Ertestuing kan lages på både gule og grønne erter. For mange er det tradisjonelt tilbehør til blant annet kjøttkaker og lutefisk.
Kilde: dinmat. Foto: Jonas Haarr Friestad

84 har lagret denne
8
porsjoner
  • 4 dl erter, tørkede
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • vann
  • 1 ts sukker
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl erter, tørkede
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • vann
  • 1 ts sukker
Legg ertene i bløt natten over.
Hell av vannet. Ha ertene i en kasserolle. Tilsett rikelig med vann, legg på lokk og kok opp. Kok ertene møre, cirka 1 time.
Sil bort eventuelt overflødig vann. Mos ertene. Smak til med salt, pepper, sukker og smør.
Tips: Hvis erterstuingen blir for bløt, tilsett litt kokte poteter og mos alt sammen. En svett eddik setter en spiss på smaken.
woman cooking

Bon appetit!

Legg ertene i bløt natten over.
Hell av vannet. Ha ertene i en kasserolle. Tilsett rikelig med vann, legg på lokk og kok opp. Kok ertene møre, cirka 1 time.
Sil bort eventuelt overflødig vann. Mos ertene. Smak til med salt, pepper, sukker og smør.
Tips: Hvis erterstuingen blir for bløt, tilsett litt kokte poteter og mos alt sammen. En svett eddik setter en spiss på smaken.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?