Ertestuing
1 h
Ertestuing kan lages på både gule og grønne erter. For mange er det tradisjonelt tilbehør til blant annet kjøttkaker og lutefisk.
Kilde: dinmat. Foto: Jonas Haarr Friestad
Lagret av 69 brukere
Ertestuing kan lages på både gule og grønne erter. For mange er det tradisjonelt tilbehør til blant annet kjøttkaker og lutefisk.
Kilde: dinmat. Foto: Jonas Haarr Friestad
Lagret av 69 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 4 dl erter, tørkede
- salt og kvernet pepper
- 1 ss smør
- vann
- 1 ts sukker
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 dl erter, tørkede
- salt og kvernet pepper
- 1 ss smør
- vann
- 1 ts sukker
Legg ertene i bløt natten over.
Hell av vannet. Ha ertene i en kasserolle. Tilsett rikelig med vann, legg på lokk og kok opp. Kok ertene møre, cirka 1 time.
Sil bort eventuelt overflødig vann. Mos ertene. Smak til med salt, pepper, sukker og smør.
Tips: Hvis erterstuingen blir for bløt, tilsett litt kokte poteter og mos alt sammen. En svett eddik setter en spiss på smaken.

Bon appetit!
Legg ertene i bløt natten over.
Hell av vannet. Ha ertene i en kasserolle. Tilsett rikelig med vann, legg på lokk og kok opp. Kok ertene møre, cirka 1 time.
Sil bort eventuelt overflødig vann. Mos ertene. Smak til med salt, pepper, sukker og smør.
Tips: Hvis erterstuingen blir for bløt, tilsett litt kokte poteter og mos alt sammen. En svett eddik setter en spiss på smaken.