Til hovedinnhold

Ertestuing

1 h

Ertestuing kan lages på både gule og grønne erter. For mange er det tradisjonelt tilbehør til blant annet kjøttkaker og lutefisk.
Kilde: dinmat. Foto: Jonas Haarr Friestad

Lagret av 69 brukere
Ertestuing i stor kjele

Ertestuing kan lages på både gule og grønne erter. For mange er det tradisjonelt tilbehør til blant annet kjøttkaker og lutefisk.
Kilde: dinmat. Foto: Jonas Haarr Friestad

Lagret av 69 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 dl erter, tørkede
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • vann
  • 1 ts sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 dl erter, tørkede
  • salt og kvernet pepper
  • 1 ss smør
  • vann
  • 1 ts sukker
Legg ertene i bløt natten over.
Hell av vannet. Ha ertene i en kasserolle. Tilsett rikelig med vann, legg på lokk og kok opp. Kok ertene møre, cirka 1 time.
Sil bort eventuelt overflødig vann. Mos ertene. Smak til med salt, pepper, sukker og smør.
Tips: Hvis erterstuingen blir for bløt, tilsett litt kokte poteter og mos alt sammen. En svett eddik setter en spiss på smaken.
woman cooking

Bon appetit!

Legg ertene i bløt natten over.
Hell av vannet. Ha ertene i en kasserolle. Tilsett rikelig med vann, legg på lokk og kok opp. Kok ertene møre, cirka 1 time.
Sil bort eventuelt overflødig vann. Mos ertene. Smak til med salt, pepper, sukker og smør.
Tips: Hvis erterstuingen blir for bløt, tilsett litt kokte poteter og mos alt sammen. En svett eddik setter en spiss på smaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?