Dampet spinat
Babyspinat dyrkes ofte i enkle plastdrivhus, spesielt om vinteren. Denne spinaten er som regel ren og fin, og trenger bare skylles lett før bruk. Spinat som er dyrket på friland, derimot, kan ofte ha sand på stilkene og i bladrynkene, spesielt hvis det har vært et regnskyll like før innhøstingen. Slik spinat er det best å legge i bløt i en romslig skål med rikelig vann, eller i kjøkkenvasken. Rør godt rundt og dynk spinaten godt, før du lar den renne av i et dørslag. Er det grove eller seige stilker, fjernes disse, men babyspinaten brukes som regel alltid hel.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
Babyspinat dyrkes ofte i enkle plastdrivhus, spesielt om vinteren. Denne spinaten er som regel ren og fin, og trenger bare skylles lett før bruk. Spinat som er dyrket på friland, derimot, kan ofte ha sand på stilkene og i bladrynkene, spesielt hvis det har vært et regnskyll like før innhøstingen. Slik spinat er det best å legge i bløt i en romslig skål med rikelig vann, eller i kjøkkenvasken. Rør godt rundt og dynk spinaten godt, før du lar den renne av i et dørslag. Er det grove eller seige stilker, fjernes disse, men babyspinaten brukes som regel alltid hel.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
Ingredienser
- 250 g babyspinat
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje, kaldpresset
- 1 ss smør
- 0.25 sitron
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 250 g babyspinat
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss olivenolje, kaldpresset
- 1 ss smør
- 0.25 sitron
- salt og kvernet pepper
