rask
vegetar

Blooming onion: Fritert løk med dip

30 min
Lagret av 311 brukere
Blooming onion: Fritert løk med dip
Lagret av 311 brukere

Ingredienser

3
porsjoner
  • 3 stk løk, store
  • 375 g hvetemel
  • 1 ts cayennepepper
  • 0.5 ts oregano
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts kummin
  • 0.25 ts pepper
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • salt
  • olje, til fritering

Dip

  • 1.5 dl majones
  • 0.5 ts ketchup
  • 0.5 ts worcestershiresaus
  • 0.5 ts sriracha, eller en annen sterk chilisaus
  • 0.25 ts cayennepepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stk løk, store
  • 375 g hvetemel
  • 1 ts cayennepepper
  • 0.5 ts oregano
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 0.5 ts kummin
  • 0.25 ts pepper
  • 3 stk egg
  • 2.5 dl melk
  • salt
  • olje, til fritering

Dip

  • 1.5 dl majones
  • 0.5 ts ketchup
  • 0.5 ts worcestershiresaus
  • 0.5 ts sriracha, eller en annen sterk chilisaus
  • 0.25 ts cayennepepper
Skjær av toppen av løken, og fjern det ytterste laget. Plasser løken med den avkuttede siden ned, og lag snitt inn i løken som stopper cirka halvannen centimeter fra roten. Gjør dette rundt hele løken for å lage "kronbladene". Snu deretter løken, og dra forsiktig "kronbladene" fra hverandre.
Skjær av toppen av løken, og fjern det ytterste laget. Plasser løken med den avkuttede siden ned, og lag snitt inn i løken som stopper cirka halvannen centimeter fra roten. Gjør dette rundt hele løken for å lage "kronbladene". Snu deretter løken, og dra forsiktig "kronbladene" fra hverandre.
Hvis du vil kan du nå fjerne kjernen av løken, slik at du har plass til dip - men pass på at du ikke fjerner for mye så løken ikke faller fra hverandre.
Bland mel, cayenne, oregano, salt, kumin og pepper i en stor bolle. Legg løken med snittsiden ned, plasser en tallerken som dekker over bollen, og rist godt et par ganger. Snu løken rundt, og gjenta. Pass på at hele løken blir dekket.
Visp sammen egg og melk, fjern overflødig mel fra løken, og dynk den med eggeblanding slik at alle kronblader er dekket. Putt løken tilbake i melblandingen, og dekk den en siste gang med mel.
Hvis du vil kan du nå fjerne kjernen av løken, slik at du har plass til dip - men pass på at du ikke fjerner for mye så løken ikke faller fra hverandre. 


 Bland mel, cayenne, oregano, salt, kumin og pepper i en stor bolle. Legg løken med snittsiden ned, plasser en tallerken som dekker over bollen, og rist godt et par ganger. Snu løken rundt, og gjenta. Pass på at hele løken blir dekket. 


 Visp sammen egg og melk, fjern overflødig mel fra løken, og dynk den med eggeblanding slik at alle kronblader er dekket. Putt løken tilbake i melblandingen, og dekk den en siste gang med mel.
Fyll en tykkbunnet kjele eller en frityrsteker med en tilstrekkelig mengde olje. Løken skal kunne flyte. Varm oljen til 190 grader. Frityrstek løken med snittsiden ned i cirka tre minutter. Snu den forsiktig rundt med en tresleiv, og fritystek i ytterligere tre minutter. La den frityrstekte løken renne av seg på kjøkkenpapir, og rist salt over.
Fyll en tykkbunnet kjele eller en frityrsteker med en tilstrekkelig mengde olje. Løken skal kunne flyte. Varm oljen til 190 grader. Frityrstek løken med snittsiden ned i cirka tre minutter. Snu den forsiktig rundt med en tresleiv, og fritystek i ytterligere tre minutter. La den frityrstekte løken renne av seg på kjøkkenpapir, og rist salt over.
Bland sammen ingredienser til dipsaus, og server den i en liten skål i midten av løken. Alternative sauser er honningsennep eller ketchup.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær av toppen av løken, og fjern det ytterste laget. Plasser løken med den avkuttede siden ned, og lag snitt inn i løken som stopper cirka halvannen centimeter fra roten. Gjør dette rundt hele løken for å lage "kronbladene". Snu deretter løken, og dra forsiktig "kronbladene" fra hverandre.
Skjær av toppen av løken, og fjern det ytterste laget. Plasser løken med den avkuttede siden ned, og lag snitt inn i løken som stopper cirka halvannen centimeter fra roten. Gjør dette rundt hele løken for å lage "kronbladene". Snu deretter løken, og dra forsiktig "kronbladene" fra hverandre.
Hvis du vil kan du nå fjerne kjernen av løken, slik at du har plass til dip - men pass på at du ikke fjerner for mye så løken ikke faller fra hverandre.
Bland mel, cayenne, oregano, salt, kumin og pepper i en stor bolle. Legg løken med snittsiden ned, plasser en tallerken som dekker over bollen, og rist godt et par ganger. Snu løken rundt, og gjenta. Pass på at hele løken blir dekket.
Visp sammen egg og melk, fjern overflødig mel fra løken, og dynk den med eggeblanding slik at alle kronblader er dekket. Putt løken tilbake i melblandingen, og dekk den en siste gang med mel.
Hvis du vil kan du nå fjerne kjernen av løken, slik at du har plass til dip - men pass på at du ikke fjerner for mye så løken ikke faller fra hverandre. 


 Bland mel, cayenne, oregano, salt, kumin og pepper i en stor bolle. Legg løken med snittsiden ned, plasser en tallerken som dekker over bollen, og rist godt et par ganger. Snu løken rundt, og gjenta. Pass på at hele løken blir dekket. 


 Visp sammen egg og melk, fjern overflødig mel fra løken, og dynk den med eggeblanding slik at alle kronblader er dekket. Putt løken tilbake i melblandingen, og dekk den en siste gang med mel.
Fyll en tykkbunnet kjele eller en frityrsteker med en tilstrekkelig mengde olje. Løken skal kunne flyte. Varm oljen til 190 grader. Frityrstek løken med snittsiden ned i cirka tre minutter. Snu den forsiktig rundt med en tresleiv, og fritystek i ytterligere tre minutter. La den frityrstekte løken renne av seg på kjøkkenpapir, og rist salt over.
Fyll en tykkbunnet kjele eller en frityrsteker med en tilstrekkelig mengde olje. Løken skal kunne flyte. Varm oljen til 190 grader. Frityrstek løken med snittsiden ned i cirka tre minutter. Snu den forsiktig rundt med en tresleiv, og fritystek i ytterligere tre minutter. La den frityrstekte løken renne av seg på kjøkkenpapir, og rist salt over.
Bland sammen ingredienser til dipsaus, og server den i en liten skål i midten av løken. Alternative sauser er honningsennep eller ketchup.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?