Blooming onion: Fritert løk med dip
Her kommer en smårett lik ingen annen: Blooming onion, eller "blomstrende løk". Retten kommer fra USA, og er både knasende sprø, saftig og myk, og utrolig god.
Løken, som kuttes på en bestemt måte, dekkes i en spicy melblanding og egg, før den frityrstekes hel. Dermed får den sitt karakteristiske utseende, og fantastiske smak.
Denne oppskriften er hentet fra livsstilsbloggen A Beautiful Mess.
Foto: A Beautiful Mess
Her kommer en smårett lik ingen annen: Blooming onion, eller "blomstrende løk". Retten kommer fra USA, og er både knasende sprø, saftig og myk, og utrolig god.
Løken, som kuttes på en bestemt måte, dekkes i en spicy melblanding og egg, før den frityrstekes hel. Dermed får den sitt karakteristiske utseende, og fantastiske smak.
Denne oppskriften er hentet fra livsstilsbloggen A Beautiful Mess.
Foto: A Beautiful Mess
- 3 stk løk, store
- 375 g hvetemel
- 1 ts cayennepepper
- 0.5 ts oregano
- 1 ts hvitløkspulver
- 0.5 ts kummin
- 0.25 ts pepper
- 3 stk egg
- 2.5 dl melk
- salt
- olje, til fritering
Dip
- 1.5 dl majones
- 0.5 ts ketchup
- 0.5 ts worcestershiresaus
- 0.5 ts sriracha, eller en annen sterk chilisaus
- 0.25 ts cayennepepper
- 3 stk løk, store
- 375 g hvetemel
- 1 ts cayennepepper
- 0.5 ts oregano
- 1 ts hvitløkspulver
- 0.5 ts kummin
- 0.25 ts pepper
- 3 stk egg
- 2.5 dl melk
- salt
- olje, til fritering
Dip
- 1.5 dl majones
- 0.5 ts ketchup
- 0.5 ts worcestershiresaus
- 0.5 ts sriracha, eller en annen sterk chilisaus
- 0.25 ts cayennepepper
Bland mel, cayenne, oregano, salt, kumin og pepper i en stor bolle. Legg løken med snittsiden ned, plasser en tallerken som dekker over bollen, og rist godt et par ganger. Snu løken rundt, og gjenta. Pass på at hele løken blir dekket.
Visp sammen egg og melk, fjern overflødig mel fra løken, og dynk den med eggeblanding slik at alle kronblader er dekket. Putt løken tilbake i melblandingen, og dekk den en siste gang med mel.

Bon appetit!
Bland mel, cayenne, oregano, salt, kumin og pepper i en stor bolle. Legg løken med snittsiden ned, plasser en tallerken som dekker over bollen, og rist godt et par ganger. Snu løken rundt, og gjenta. Pass på at hele løken blir dekket.
Visp sammen egg og melk, fjern overflødig mel fra løken, og dynk den med eggeblanding slik at alle kronblader er dekket. Putt løken tilbake i melblandingen, og dekk den en siste gang med mel.