Enkel kimchi

60 min

Kimchi er Koreas nasjonalrett, og smaker fantastisk som tilbehør til andre matretter. Vanligvis tar det gjerne flere dager å lage kimchi siden grønnsakene skal fermenteres, så beregn et døgn eller to på denne oppskriften. Denne oppskriften er nok til et stort sylteglass.
Tips: Andre grønnsaker som finstrimlet gulrot eller rettich kan også blandes sammen med kålen.

395 har lagret denne
Enkel kimchi

Kimchi er Koreas nasjonalrett, og smaker fantastisk som tilbehør til andre matretter. Vanligvis tar det gjerne flere dager å lage kimchi siden grønnsakene skal fermenteres, så beregn et døgn eller to på denne oppskriften. Denne oppskriften er nok til et stort sylteglass.
Tips: Andre grønnsaker som finstrimlet gulrot eller rettich kan også blandes sammen med kålen.

395 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kinakål
  • 20 g salt
  • 1 l vann
  • 4 stk vårløk
  • 20 g ingefær, finrevet, fersk
  • 5 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 15 g chilipulver, gjerne koreansk "kochukaru"
  • 1 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • sesamfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kinakål
  • 20 g salt
  • 1 l vann
  • 4 stk vårløk
  • 20 g ingefær, finrevet, fersk
  • 5 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 15 g chilipulver, gjerne koreansk "kochukaru"
  • 1 ss sukker
  • 2 ss fiskesaus
  • sesamfrø
Fjern eventuelle stygge blader på kinakålen og del i fire på langs. Skyll godt med kaldt vann mellom bladene. Del kålen i grove biter og ha bitene over i en passende bolle.
Rør sammen 15 g salt og 1 l vann. Hell saltlaken over kålen. Pass på at all kålen blir dekket og legg en tallerken eller lignende på toppen slik at kålen blir holdt under vann. La kålen ligge sånn i 2-12 timer.
Hell av laken (ta vare på to spiseskjeer) og la kålen få renne godt av seg. Rør sammen ingefær, hvitløk, chilipulver, sukker, fiskesaus og 2 ss saltlake. Skjær vårløken i grove skiver og bland kål og vårløk sammen med krydderblandingen.
Ha alt over på et stort sylteglass og oppbevar kålen kjølig. Kålsalaten kan spises med det samme, men bør få stå noen dager før servering. Dryss over sesamfrø ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern eventuelle stygge blader på kinakålen og del i fire på langs. Skyll godt med kaldt vann mellom bladene. Del kålen i grove biter og ha bitene over i en passende bolle.
Rør sammen 15 g salt og 1 l vann. Hell saltlaken over kålen. Pass på at all kålen blir dekket og legg en tallerken eller lignende på toppen slik at kålen blir holdt under vann. La kålen ligge sånn i 2-12 timer.
Hell av laken (ta vare på to spiseskjeer) og la kålen få renne godt av seg. Rør sammen ingefær, hvitløk, chilipulver, sukker, fiskesaus og 2 ss saltlake. Skjær vårløken i grove skiver og bland kål og vårløk sammen med krydderblandingen.
Ha alt over på et stort sylteglass og oppbevar kålen kjølig. Kålsalaten kan spises med det samme, men bør få stå noen dager før servering. Dryss over sesamfrø ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?