Enkel kimchi
Kimchi er Koreas nasjonalrett, og smaker fantastisk som tilbehør til andre matretter. Vanligvis tar det gjerne flere dager å lage kimchi siden grønnsakene skal fermenteres, så beregn et døgn eller to på denne oppskriften. Denne oppskriften er nok til et stort sylteglass.
Tips: Andre grønnsaker som finstrimlet gulrot eller rettich kan også blandes sammen med kålen.
Kimchi er Koreas nasjonalrett, og smaker fantastisk som tilbehør til andre matretter. Vanligvis tar det gjerne flere dager å lage kimchi siden grønnsakene skal fermenteres, så beregn et døgn eller to på denne oppskriften. Denne oppskriften er nok til et stort sylteglass.
Tips: Andre grønnsaker som finstrimlet gulrot eller rettich kan også blandes sammen med kålen.
Ingredienser
- 1 stk kinakål
- 20 g salt
- 1 l vann
- 4 stk vårløk
- 20 g ingefær, finrevet, fersk
- 5 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- 15 g chilipulver, gjerne koreansk "kochukaru"
- 1 ss sukker
- 2 ss fiskesaus
- sesamfrø
Slik gjør du:
- 1 stk kinakål
- 20 g salt
- 1 l vann
- 4 stk vårløk
- 20 g ingefær, finrevet, fersk
- 5 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- 15 g chilipulver, gjerne koreansk "kochukaru"
- 1 ss sukker
- 2 ss fiskesaus
- sesamfrø

Bon appetit!
Lag deg en gratis konto