rask

Asparges og mozzarella i spekeskinke

15 min

Dette er en rask og deilig smårett som passer godt for seg selv eller som tilbehør til større retter. Her får du salt og deilig grillet spekeskinke, smeltet mozzarella og et hint av søtt fra vannmelonen. Nydelig!

405 har lagret denne
Asparges og mozzarella i spekeskinke

Dette er en rask og deilig smårett som passer godt for seg selv eller som tilbehør til større retter. Her får du salt og deilig grillet spekeskinke, smeltet mozzarella og et hint av søtt fra vannmelonen. Nydelig!

405 har lagret denne
4
porsjoner
  • 16 stk asparges
  • 2 stk mozzarella, fersk à 125 gram
  • 16 skive(r) spekeskinke, 8 hvis de er store
  • olivenolje
  • 2 ss pinjekjerner, ristede
  • balsamicoeddik, tykk og søt (Balsamico-eddik crema)
  • 0.25 stk vannmelon, liten
  • basilikum, frisk til servering
  • flaksalt, og kvernet sort pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 16 stk asparges
  • 2 stk mozzarella, fersk à 125 gram
  • 16 skive(r) spekeskinke, 8 hvis de er store
  • olivenolje
  • 2 ss pinjekjerner, ristede
  • balsamicoeddik, tykk og søt (Balsamico-eddik crema)
  • 0.25 stk vannmelon, liten
  • basilikum, frisk til servering
  • flaksalt, og kvernet sort pepper
Del hver mozzarella i åtte jevne biter. Skjær vekk de nederste 3-4 cm på aspargesen og del aspargesen i to. Legg to halve aspargeser på en skinkeskive.
Legg på en bit med mozzarella og rull sammen slik at aspargesen og osten er godt innpakket. Fordel aspargesrullene på grillspyd.
Skjær vannmelon i ca. 1cm tykke skiver.
Legg skivene på litt kjøkkenpapir og dryss over et par klyper salt.
Pensle melonskivene og aspargesrullene med litt olivenolje. Grill melonen raskt på begge sider over sterk varme. Grill aspargesrullene i tre-fire minutter, snu spydene et par-tre ganger underveis, slik at de blir jevnt grillet.
Drypp over balsamico og litt ekstra olje ved servering. Dryss over ristede pinjekjerner og server spydene med grillet melon. Pynt med basilikum.
woman cooking

Bon appetit!

Del hver mozzarella i åtte jevne biter. Skjær vekk de nederste 3-4 cm på aspargesen og del aspargesen i to. Legg to halve aspargeser på en skinkeskive.
Legg på en bit med mozzarella og rull sammen slik at aspargesen og osten er godt innpakket. Fordel aspargesrullene på grillspyd.
Skjær vannmelon i ca. 1cm tykke skiver.
Legg skivene på litt kjøkkenpapir og dryss over et par klyper salt.
Pensle melonskivene og aspargesrullene med litt olivenolje. Grill melonen raskt på begge sider over sterk varme. Grill aspargesrullene i tre-fire minutter, snu spydene et par-tre ganger underveis, slik at de blir jevnt grillet.
Drypp over balsamico og litt ekstra olje ved servering. Dryss over ristede pinjekjerner og server spydene med grillet melon. Pynt med basilikum.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?