Squashlapper er det perfekt når du ønsker et smakfullt vegetarisk alternativ. Lag gjerne dobbel porsjon og ha med i nistepakken dagen etter. Disse smaker nemlig godt både varme og kalde.
Squashlapper er det perfekt når du ønsker et smakfullt vegetarisk alternativ. Lag gjerne dobbel porsjon og ha med i nistepakken dagen etter. Disse smaker nemlig godt både varme og kalde.
Start med å grovraspe squashen på et rivjern. Ha den raspede squashen over i et dørslag og la det renne av seg i 15-20 minutter. Skvis så ut all væsken. Her lønner det seg å ta små porsjoner av gangen og klemme med begge hender.
Mens squashen renner av seg lager du yoghurtdressingen. Bland sammen yoghurt, olivenolje, salt og pepper etter smak og finhakkede urter. Jeg liker en blanding av persille, koriander og mynte. La dressingen stå kjølig til den skal spises så smakene får satt seg.
Gjør klar resten av ingrediensene til squashlappene. Finhakk sjalottløken. Et lite tips her er å beholde stilken når du deler sjalottløken i to. Snitt på langs før du kutter opp løken som vanlig. Da får du ekstra finhakket løk. Del så chilien i to og skrap ut frøene. Del den i små biter. Finhakk persille og rasp parmesanen. Bland det godt sammen med squashen før du heller over et lettpisket egg. Bland godt sammen! Salte og pepre etter smak.
Form små baller av squashlapperøren og slipp dem forsiktig ned i en varm panne med litt olje. Bruk en olje som er egnet til høy temperatur, for eksempel kokosolje. Klem ballene litt flate og stek i 2-3 minutter på hver side.
Server squashlappene med yoghurtdressingen, grønn salat og gjerne syltet rødløk.
Bon appetit!
Start med å grovraspe squashen på et rivjern. Ha den raspede squashen over i et dørslag og la det renne av seg i 15-20 minutter. Skvis så ut all væsken. Her lønner det seg å ta små porsjoner av gangen og klemme med begge hender.
Mens squashen renner av seg lager du yoghurtdressingen. Bland sammen yoghurt, olivenolje, salt og pepper etter smak og finhakkede urter. Jeg liker en blanding av persille, koriander og mynte. La dressingen stå kjølig til den skal spises så smakene får satt seg.
Gjør klar resten av ingrediensene til squashlappene. Finhakk sjalottløken. Et lite tips her er å beholde stilken når du deler sjalottløken i to. Snitt på langs før du kutter opp løken som vanlig. Da får du ekstra finhakket løk. Del så chilien i to og skrap ut frøene. Del den i små biter. Finhakk persille og rasp parmesanen. Bland det godt sammen med squashen før du heller over et lettpisket egg. Bland godt sammen! Salte og pepre etter smak.
Form små baller av squashlapperøren og slipp dem forsiktig ned i en varm panne med litt olje. Bruk en olje som er egnet til høy temperatur, for eksempel kokosolje. Klem ballene litt flate og stek i 2-3 minutter på hver side.
Server squashlappene med yoghurtdressingen, grønn salat og gjerne syltet rødløk.