Hvite asparges med sprøstekt spekeskinke og hollandaise
Asparges er endelig i sesong, og jeg jubler når jeg ser den første norske aspargesen i butikken. Det selges en del mer grønn enn hvit asparges, og det har kanskje noe med den friske grønnfargen å gjøre?
Den hvite aspargesen fortjener minst like mye oppmerksomhet da den er utrolig smaksrik og konsistensen en helt annen. Den hvite asparges smaker mer fra jorda den kommer fra så her varierer smak enormt fra produsent og land. Den aller største forskjellen er kanskje at den har et mye tykkere skall og skal skrelles fra toppen og ned.
Min favoritt til hvite asparges er sprøstekt spekeskinke og en enkel hollandaise. I denne oppskriften viser jeg hvor enkelt du kan lage hollandaise uten innkoking, vannbad og masse styr. Man må ha klarnet smør for å lykkes, men dette er også veldig enkelt å få til.
Asparges er endelig i sesong, og jeg jubler når jeg ser den første norske aspargesen i butikken. Det selges en del mer grønn enn hvit asparges, og det har kanskje noe med den friske grønnfargen å gjøre?
Den hvite aspargesen fortjener minst like mye oppmerksomhet da den er utrolig smaksrik og konsistensen en helt annen. Den hvite asparges smaker mer fra jorda den kommer fra så her varierer smak enormt fra produsent og land. Den aller største forskjellen er kanskje at den har et mye tykkere skall og skal skrelles fra toppen og ned.
Min favoritt til hvite asparges er sprøstekt spekeskinke og en enkel hollandaise. I denne oppskriften viser jeg hvor enkelt du kan lage hollandaise uten innkoking, vannbad og masse styr. Man må ha klarnet smør for å lykkes, men dette er også veldig enkelt å få til.
- 1 bunt hvit asparges
- 100 g spekeskinke
- 100 g smør, klarnet
- 1 stk eggeplomme
- 0.5 stk sitron
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 1 bunt hvit asparges
- 100 g spekeskinke
- 100 g smør, klarnet
- 1 stk eggeplomme
- 0.5 stk sitron
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
