Rødkål med ekstra krydder

1 t 30 min

Hjemmelaget rødkål med ekstra krydder tilfører juleribba en ekstra piff. Stjerneanis, kanelstang og nellik er julekrydder som er med på å løfte smaken, og gjør dette til en spennende tilbehør til julemiddagen. Rødkål med ekstra krydder er verdt å prøve.

219 har lagret denne
Rødkål med ekstra krydder, som nellik og kanel

Hjemmelaget rødkål med ekstra krydder tilfører juleribba en ekstra piff. Stjerneanis, kanelstang og nellik er julekrydder som er med på å løfte smaken, og gjør dette til en spennende tilbehør til julemiddagen. Rødkål med ekstra krydder er verdt å prøve.

219 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk rødkål, liten/middelstor
  • 2 ss smør
  • 3 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 stk rødløk, liten, skåret i tynne skiver
  • 1 ts malt nellik, evt. allehånd
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk stjerneanis
  • 5 ss sukker
  • 0.75 dl sherryeddik, eller rødvinseddik
  • 100 g fiken, tørket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 1 håndfull rips, friske (kan sløyfes)
  • persille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk rødkål, liten/middelstor
  • 2 ss smør
  • 3 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 stk rødløk, liten, skåret i tynne skiver
  • 1 ts malt nellik, evt. allehånd
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk stjerneanis
  • 5 ss sukker
  • 0.75 dl sherryeddik, eller rødvinseddik
  • 100 g fiken, tørket
  • salt
  • pepper, kvernet
  • 1 håndfull rips, friske (kan sløyfes)
  • persille, hakket
Finsnitt rødkålen. Fres kålen og løken i smøret i en kjele. Tilsett de andre ingrediensene unntatt fiken.
Kok opp og la det småkoke uten lokk i cirka 1 time, rør om av og til. Tilsett hakket tørket fiken mot slutten av koketiden.
Smak rødkålen til med salt og pepper, ribbefett, ripsgelé eller solbærsirup. Rett før servering kan du vende inn rips og hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Finsnitt rødkålen. Fres kålen og løken i smøret i en kjele. Tilsett de andre ingrediensene unntatt fiken.
Kok opp og la det småkoke uten lokk i cirka 1 time, rør om av og til. Tilsett hakket tørket fiken mot slutten av koketiden.
Smak rødkålen til med salt og pepper, ribbefett, ripsgelé eller solbærsirup. Rett før servering kan du vende inn rips og hakket persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?