Grillmat | Våre beste oppskrifter

Grillmat

Trenger du inspirasjon til grillmaten, har du kommet til rett sted! Her finner du alle våre oppskrifter til grillen.

Gå til lagrede oppskrifter
populære filtre
måltid
egenskap
type rett
ingrediens
1
av5

Skikkelig god grillmat

Når sommeren gjør sitt inntog ønsker vi gjerne å være mest mulig ute, og hva er vel ikke bedre enn et måltid tilberedt og fortært i friluft? Ikke bare smaker grillmat utrolig godt, den kan også være lettvint og er gjerne en vinner hos unge som eldre. Den kan også være utrolig variert, og det meste kan faktisk slenges på grillen. Med en digg marinade, en frisk salat eller annet nydelig grilltilbehør ved siden av, trenger du egentlig mer?

Tips til hva du kan grille

Der de minste kanskje gleder seg aller mest til ventepølsene, har vi med litt flere somre bak oss ofte andre preferanser når grillaften er et faktum. Rødt kjøtt, som ulike typer biff, kan marineres og spises som den er med tilbehør, eller du kan lage deilige spyd med favoritt-grønnsakene dine. Eller kanskje du heller vil by på kylling eller fisk? Fisk er ypperlig grillmat, enten om du vil lage den i folie, eller om du vil legge den rett på risten.

Burgere er ofte populært hos hele familien. Her kan du velge å lage dem med kjøttdeig, men også kylling- eller fiskeburgere er gode alternativer. La alle rundt bordet få sette sammen sin egen variant med det de måtte ønske av grønnsaker, dressinger og brød, så har du en vinnende middag.

Vegetarmat på grillen = suksess

Foruten rødt kjøtt er det mange andre godsaker som kan grilles. Grønnsaker og frukt av ulike slag gjør seg vel så godt som en stor biff. Marinert squash eller halloumi kan like gjerne ta hovedrollen på risten som noe annet, og smaker nydelig i burgerbrød eller med annet tilbehør. Grillet ananas marinert med honning, chili og mynte kan serveres både som siderett eller som dessert. Spiser du sjømat er også det et nydelig alternativ. Lag et fat med skalldyr, med grillet hummer, reker, krabbe og sjøkreps, for eksempel. Server med en frisk vin eller annen sommerlig drikke og nyt.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?