Mac and cheese er skikkelig kosemat. Dette er en sikker vinner blant både små og store.
Makaroni- og osteform er en rett i seg selv, men den passer også godt som tilbehør til grillmat, kjøtt og fisk. Server for eksempel en halv kokt eller grillet hummer toppet med mac and cheese.
Mac and cheese er skikkelig kosemat. Dette er en sikker vinner blant både små og store.
Makaroni- og osteform er en rett i seg selv, men den passer også godt som tilbehør til grillmat, kjøtt og fisk. Server for eksempel en halv kokt eller grillet hummer toppet med mac and cheese.
Varm ovnen til 220 grader. Kok makaronien i lettsaltet vann og hell av kokevannet.
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle. Visp inn melet når smøret freser. Tilsett melken i en jevn stråle under konstant visping for å unngå klumper.
Tilsett fløte og la sausen småkoke i 5 minutter mens du visper jevnlig. Dette er viktig for å unngå klumper og for å unngå at det fester seg i bunnen av kasserollen.
Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn omtrent 2/3 av osten. Tilsett osten litt etter litt.
Smak ostesausen til med muskat, salt, pepper, kajennepepper og noen dråper sitronsaft.
Vend makaronien sammen med sausen og hell alt over i en passende ildfast form. Dryss over resten av osten og brødsmulene.
Legg noen små smørklatter her og der. Stek formen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.
Dryss eventuelt over litt hakket persille og en klype paprikapulver før servering.
Bon appetit!
Varm ovnen til 220 grader. Kok makaronien i lettsaltet vann og hell av kokevannet.
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle. Visp inn melet når smøret freser. Tilsett melken i en jevn stråle under konstant visping for å unngå klumper.
Tilsett fløte og la sausen småkoke i 5 minutter mens du visper jevnlig. Dette er viktig for å unngå klumper og for å unngå at det fester seg i bunnen av kasserollen.
Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn omtrent 2/3 av osten. Tilsett osten litt etter litt.
Smak ostesausen til med muskat, salt, pepper, kajennepepper og noen dråper sitronsaft.
Vend makaronien sammen med sausen og hell alt over i en passende ildfast form. Dryss over resten av osten og brødsmulene.
Legg noen små smørklatter her og der. Stek formen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.
Dryss eventuelt over litt hakket persille og en klype paprikapulver før servering.