Mac and cheese

45 min

Mac and cheese er skikkelig kosemat. Dette er en sikker vinner blant både små og store.

Makaroni- og osteform er en rett i seg selv, men den passer også godt som tilbehør til grillmat, kjøtt og fisk. Server for eksempel en halv kokt eller grillet hummer toppet med mac and cheese.

2808 har lagret denne
Mac and cheese

Mac and cheese er skikkelig kosemat. Dette er en sikker vinner blant både små og store.

Makaroni- og osteform er en rett i seg selv, men den passer også godt som tilbehør til grillmat, kjøtt og fisk. Server for eksempel en halv kokt eller grillet hummer toppet med mac and cheese.

2808 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 350 g makaroni
  • 60 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 5 dl melk, varm
  • 1 dl fløte
  • 150 g cheddar, revet
  • 100 g mozzarella, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • muskat, revet
  • chilipulver, eller kajennepepper
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 - 2 dl brødsmuler
  • 1 - 2 ss smør, i klatter
  • persille, hakket
  • 1 klype paprikapulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g makaroni
  • 60 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 5 dl melk, varm
  • 1 dl fløte
  • 150 g cheddar, revet
  • 100 g mozzarella, revet
  • 50 g parmesan, revet
  • muskat, revet
  • chilipulver, eller kajennepepper
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 - 2 dl brødsmuler
  • 1 - 2 ss smør, i klatter
  • persille, hakket
  • 1 klype paprikapulver
Varm ovnen til 220 grader. Kok makaronien i lettsaltet vann og hell av kokevannet.
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle. Visp inn melet når smøret freser. Tilsett melken i en jevn stråle under konstant visping for å unngå klumper.
Tilsett fløte og la sausen småkoke i 5 minutter mens du visper jevnlig. Dette er viktig for å unngå klumper og for å unngå at det fester seg i bunnen av kasserollen.
Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn omtrent 2/3 av osten. Tilsett osten litt etter litt.
Smak ostesausen til med muskat, salt, pepper, kajennepepper og noen dråper sitronsaft.
Vend makaronien sammen med sausen og hell alt over i en passende ildfast form. Dryss over resten av osten og brødsmulene.
Legg noen små smørklatter her og der. Stek formen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.
Dryss eventuelt over litt hakket persille og en klype paprikapulver før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 220 grader. Kok makaronien i lettsaltet vann og hell av kokevannet.
Smelt smøret i en tykkbunnet kasserolle. Visp inn melet når smøret freser. Tilsett melken i en jevn stråle under konstant visping for å unngå klumper.
Tilsett fløte og la sausen småkoke i 5 minutter mens du visper jevnlig. Dette er viktig for å unngå klumper og for å unngå at det fester seg i bunnen av kasserollen.
Ta kasserollen vekk fra varmen og rør inn omtrent 2/3 av osten. Tilsett osten litt etter litt.
Smak ostesausen til med muskat, salt, pepper, kajennepepper og noen dråper sitronsaft.
Vend makaronien sammen med sausen og hell alt over i en passende ildfast form. Dryss over resten av osten og brødsmulene.
Legg noen små smørklatter her og der. Stek formen midt i ovnen i cirka 20 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.
Dryss eventuelt over litt hakket persille og en klype paprikapulver før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?