Til hovedinnhold

Saftig tacograteng

1 h

Tacograteng er en gratinert variant av fredagstacoen. Myke lefser, saftig kjøttsaus, rømme og ost lagvis etter lasagneprinsippet blir kjempegodt, og det er ganske sikkert at hele familien vil sette stor pris på denne gratengen. Dryss gjerne over litt knust tortillachips for ekstra krønsj og server ditt favoritt-tilbehør ved siden av. En frisk grønn salat, tomatsalsa og guacamole passer perfekt!

Lagret av 4547 brukere
Saftig tacograteng

Tacograteng er en gratinert variant av fredagstacoen. Myke lefser, saftig kjøttsaus, rømme og ost lagvis etter lasagneprinsippet blir kjempegodt, og det er ganske sikkert at hele familien vil sette stor pris på denne gratengen. Dryss gjerne over litt knust tortillachips for ekstra krønsj og server ditt favoritt-tilbehør ved siden av. En frisk grønn salat, tomatsalsa og guacamole passer perfekt!

Lagret av 4547 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 2 - 4 fedd hvitløk
  • 600 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 1.5 ss spisskummen, malt/knust
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 - 2 ts chilipulver
  • 2 bokser tomat, hakket
  • 2 dl maiskorn
  • 1 dl koriander, hakket
  • 3 dl crème fraîche, eller rømme
  • 250 - 300 g revet ost
  • 4 - 6 stykker tortillas
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk
  • 2 - 4 fedd hvitløk
  • 600 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1.5 ts fennikelfrø, knuste
  • 1.5 ss spisskummen, malt/knust
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 - 2 ts chilipulver
  • 2 bokser tomat, hakket
  • 2 dl maiskorn
  • 1 dl koriander, hakket
  • 3 dl crème fraîche, eller rømme
  • 250 - 300 g revet ost
  • 4 - 6 stykker tortillas
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking
Finhakk løk og hvitløk.
Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk til løken blir bløt og gyllen. Ta løken ut av pannen så lenge. Varm pannen på nytt og brun kjøttdeigen godt.
Tilsett de tørkede krydderiene og fres alt godt sammen. Ha all løken tilbake i pannen, tilsett tomater og la det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet.
Smak til med salt og pepper, juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig. Rør til slutt inn mais og koriander.
Varm ovnen til 210 grader.
Bruk en passende ildfast form og smør den med litt olje i bunnen. Begynn med tortillas og legg tortillas, kjøtt, rømme og ost lagvis i formen.
Stek gratengen midt i ovnen i cirka 20 minutter eller til osten er gyllen og boblende.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk.
Bruk en romslig stekepanne eller gryte og fres løk og hvitløk til løken blir bløt og gyllen. Ta løken ut av pannen så lenge. Varm pannen på nytt og brun kjøttdeigen godt.
Tilsett de tørkede krydderiene og fres alt godt sammen. Ha all løken tilbake i pannen, tilsett tomater og la det hele putre videre til det meste av væsken fra tomatene har fordampet.
Smak til med salt og pepper, juster eventuelt med mer krydder hvis nødvendig. Rør til slutt inn mais og koriander.
Varm ovnen til 210 grader.
Bruk en passende ildfast form og smør den med litt olje i bunnen. Begynn med tortillas og legg tortillas, kjøtt, rømme og ost lagvis i formen.
Stek gratengen midt i ovnen i cirka 20 minutter eller til osten er gyllen og boblende.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?