Vegansk Sheperd's Pie
Vegansk Sheperd's Pie er en kjøttfri og vegansk variant av tradisjonell shepherd’s pie.
Klassisk shepherd’s pie, eller hyrdepai på norsk, stammer visstnok fra 1700-tallet og er som navnet hinter til egentlig en rett med lam. Det er vel strengt tatt heller ingen pai, men en slags kjøttstuing med potetmos på toppen. I "sykt-billig-ånden" har vi her byttet ut dyre kjøttproteiner med linser, som koster under halvparten.
Oppskrift: Mari Hult og Kjersti Grønseth bak kokeboken "Sykt billig"
Vegansk Sheperd's Pie er en kjøttfri og vegansk variant av tradisjonell shepherd’s pie.
Klassisk shepherd’s pie, eller hyrdepai på norsk, stammer visstnok fra 1700-tallet og er som navnet hinter til egentlig en rett med lam. Det er vel strengt tatt heller ingen pai, men en slags kjøttstuing med potetmos på toppen. I "sykt-billig-ånden" har vi her byttet ut dyre kjøttproteiner med linser, som koster under halvparten.
Oppskrift: Mari Hult og Kjersti Grønseth bak kokeboken "Sykt billig"
Potetmos
- 1.5 kg poteter
- 1 dl mandelmelk
- salt og kvernet pepper
Saus
- 4 dl grønne linser, (1 kartong eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv)
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk løk, liten
- 50 g valnøtter
- 200 g sjampinjong
- 4 stykker gulrøtter
- olje, til steking
- 2 ss tomatpuré
- 5 dl vann, med grønsaksbuljongpulver eller terning.
- 2 ts oregano, tørket
- 1 ts rosmarin, tørket
- 2 stykker laurbærblad
- salt og kvernet pepper
Potetmos
- 1.5 kg poteter
- 1 dl mandelmelk
- salt og kvernet pepper
Saus
- 4 dl grønne linser, (1 kartong eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker selv)
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk løk, liten
- 50 g valnøtter
- 200 g sjampinjong
- 4 stykker gulrøtter
- olje, til steking
- 2 ss tomatpuré
- 5 dl vann, med grønsaksbuljongpulver eller terning.
- 2 ts oregano, tørket
- 1 ts rosmarin, tørket
- 2 stykker laurbærblad
- salt og kvernet pepper
Saus
