Ostegratinert blomkål med sprø rosmarinsmuler og bacon
En gammel og høyt elsket klassiker er ostegratinert blomkål med bacon. Definitivt ikke en av de aller mest spennende og fargerike rettene du har sett, men den tar igjen absolutt alt på smak og velvære. Blomkål, fyldig ostesaus, bacon og sprøstekte smuler med hvitløk og rosmarin – det er retrolykken sin det!!
Tips!
Mengde og hva slags type ost kan varieres etter eget ønske (ostesaus er en super måte å få brukt opp små osterester). Rosmarin kan utelates eller erstattes med timian, salvie eller basilikum.
En gammel og høyt elsket klassiker er ostegratinert blomkål med bacon. Definitivt ikke en av de aller mest spennende og fargerike rettene du har sett, men den tar igjen absolutt alt på smak og velvære. Blomkål, fyldig ostesaus, bacon og sprøstekte smuler med hvitløk og rosmarin – det er retrolykken sin det!!
Tips!
Mengde og hva slags type ost kan varieres etter eget ønske (ostesaus er en super måte å få brukt opp små osterester). Rosmarin kan utelates eller erstattes med timian, salvie eller basilikum.
Ingredienser
- 2 stk blomkål
- 40 g smør
- 40 g hvetemel
- 5 dl melk, ev. 50/50 melk og fløte
- ost, hvitost eller cheddar
- 50 g parmesan, eller annen vellagret, fast ost
- 2 dl brødsmuler
- 2 ss smør
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- rosmarin, fersk og finhakket
- 200 g bacon
- salt
- pepper
- olje, til steking
Slik gjør du:
- 2 stk blomkål
- 40 g smør
- 40 g hvetemel
- 5 dl melk, ev. 50/50 melk og fløte
- ost, hvitost eller cheddar
- 50 g parmesan, eller annen vellagret, fast ost
- 2 dl brødsmuler
- 2 ss smør
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- rosmarin, fersk og finhakket
- 200 g bacon
- salt
- pepper
- olje, til steking
