Gratinerte rotgrønnsaker
Gratinerte rotgrønnsaker kan helt fint være en rett i seg selv, kanskje toppet med litt sprøstekt bacon eller spekeskinke. Den kan også serveres som et utmerket tilbehør til påskelam eller viltstek. Alle rotgrønnsaker kan brukes, så her er det bare å velge og vrake. Ekstra lekkert blir det med innslag av beter. Hvis du synes de er litt styrete med all fargen, er engangshansker og plastfjøl et godt tips.
Gratinerte rotgrønnsaker kan helt fint være en rett i seg selv, kanskje toppet med litt sprøstekt bacon eller spekeskinke. Den kan også serveres som et utmerket tilbehør til påskelam eller viltstek. Alle rotgrønnsaker kan brukes, så her er det bare å velge og vrake. Ekstra lekkert blir det med innslag av beter. Hvis du synes de er litt styrete med all fargen, er engangshansker og plastfjøl et godt tips.
- 2 stykker gulrøtter
- 2 stykker pastinakk
- 1 stk søtpotet
- 0.5 stk kålrot, liten
- 0.5 stk sellerirot, mellomstor
- 2 stykker rødbeter, mellomstore
- 4 dl fløte
- 2 ss hvetemel
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss timian, frisk, finhakket
- 200 g revet ost, gjerne mozarella og parmesan
- salt og kvernet pepper
- smør, til å smøre formen
- 2 stykker gulrøtter
- 2 stykker pastinakk
- 1 stk søtpotet
- 0.5 stk kålrot, liten
- 0.5 stk sellerirot, mellomstor
- 2 stykker rødbeter, mellomstore
- 4 dl fløte
- 2 ss hvetemel
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss timian, frisk, finhakket
- 200 g revet ost, gjerne mozarella og parmesan
- salt og kvernet pepper
- smør, til å smøre formen
