Gratinerte rotgrønnsaker

1 t 30 min

Gratinerte rotgrønnsaker kan helt fint være en rett i seg selv, kanskje toppet med litt sprøstekt bacon eller spekeskinke. Den kan også serveres som et utmerket tilbehør til påskelam eller viltstek. Alle rotgrønnsaker kan brukes, så her er det bare å velge og vrake. Ekstra lekkert blir det med innslag av beter. Hvis du synes de er litt styrete med all fargen, er engangshansker og plastfjøl et godt tips.

1012 har lagret denne
Gratinerte rotgrønnsaker

Gratinerte rotgrønnsaker kan helt fint være en rett i seg selv, kanskje toppet med litt sprøstekt bacon eller spekeskinke. Den kan også serveres som et utmerket tilbehør til påskelam eller viltstek. Alle rotgrønnsaker kan brukes, så her er det bare å velge og vrake. Ekstra lekkert blir det med innslag av beter. Hvis du synes de er litt styrete med all fargen, er engangshansker og plastfjøl et godt tips.

1012 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stykker gulrøtter
  • 2 stykker pastinakk
  • 1 stk søtpotet
  • 0.5 stk kålrot, liten
  • 0.5 stk sellerirot, mellomstor
  • 2 stykker rødbeter, mellomstore
  • 4 dl fløte
  • 2 ss hvetemel
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss timian, frisk, finhakket
  • 200 g revet ost, gjerne mozarella og parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til å smøre formen
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker gulrøtter
  • 2 stykker pastinakk
  • 1 stk søtpotet
  • 0.5 stk kålrot, liten
  • 0.5 stk sellerirot, mellomstor
  • 2 stykker rødbeter, mellomstore
  • 4 dl fløte
  • 2 ss hvetemel
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss timian, frisk, finhakket
  • 200 g revet ost, gjerne mozarella og parmesan
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til å smøre formen
Varm ovnen til 200 grader.
Skrell alle grønnsakene og skjær dem i 1 mm tynne skiver. En mandolin er supert til den jobben.
Legg grønnsakene lagvis i en passende, smurt form. Dryss over revet ost.
Visp sammen fløte, mel, finhakket hvitløk og timian.
Smak til med salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene.
Sett formen mitt i ovnen og bak gratengen i cirka 40 minutter. Sjekk med en spiss kniv om grønnsakene er helt møre.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Skrell alle grønnsakene og skjær dem i 1 mm tynne skiver. En mandolin er supert til den jobben.
Legg grønnsakene lagvis i en passende, smurt form. Dryss over revet ost.
Visp sammen fløte, mel, finhakket hvitløk og timian.
Smak til med salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene.
Sett formen mitt i ovnen og bak gratengen i cirka 40 minutter. Sjekk med en spiss kniv om grønnsakene er helt møre.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?