Soppgrateng - Pastagrateng med sopp
Pastagrateng med sopp er skikkelig komfortmat. En soppgrateng med masse god soppsmak og en kremet ostesaus. Gratinert i ovnen og toppet med varmt salviesmør er dette en rett som er en romantisk fredagskveld verdig.
Bruk gjerne litt forskjellige oster i sausen. Mengden kan varieres etter smak. Du kan også bruk kun parmesan hvis du ønsker det. I denne gratengen er det brukt tørket steinsopp, men annen tørket sopp kan også benyttes.
Pastagrateng med sopp er skikkelig komfortmat. En soppgrateng med masse god soppsmak og en kremet ostesaus. Gratinert i ovnen og toppet med varmt salviesmør er dette en rett som er en romantisk fredagskveld verdig.
Bruk gjerne litt forskjellige oster i sausen. Mengden kan varieres etter smak. Du kan også bruk kun parmesan hvis du ønsker det. I denne gratengen er det brukt tørket steinsopp, men annen tørket sopp kan også benyttes.
- 20 g tørket steinsopp
- 1 dl vann, varmt
- 500 g sopp
- 2 fedd hvitløk
- salt og kvernet pepper
- 2 dl fløte
- 50 g parmesan
- 100 g brie, evt gorgonzala eller revet mozzarella
- 350 g pasta, gjerne rigatoni
- sitronsaft
- 50 g smør
- 2 ss salvieblader, hakket
- olje, eller smør, til steking
- 20 g tørket steinsopp
- 1 dl vann, varmt
- 500 g sopp
- 2 fedd hvitløk
- salt og kvernet pepper
- 2 dl fløte
- 50 g parmesan
- 100 g brie, evt gorgonzala eller revet mozzarella
- 350 g pasta, gjerne rigatoni
- sitronsaft
- 50 g smør
- 2 ss salvieblader, hakket
- olje, eller smør, til steking
