Søtpotetgrateng

60 min

Søtpotetgrateng er søtpotetvarianten av fløtegratinerte poteter. Søtpoteter i skiver, en klype muskat og ingefær, hvitløk og timian, fløte og ost blir virkelig knallgodt, og kan like gjerne være en rett i seg selv servert med en frisk salat. Søtpotetgrateng er dessuten supert som tilbehør til kylling og kalkun.

Bruk gjerne en blanding av forskjellige oster, som cheddar, gulost og parmesan. Litt blåmuggost og bacon smaker også veldig godt som topping. Erstatt eventuelt halvparten av fløten med melk hvis du ønsker det.

1445 har lagret denne
Søtpotetgrateng i form
Foto: Krister Sørbø

Søtpotetgrateng er søtpotetvarianten av fløtegratinerte poteter. Søtpoteter i skiver, en klype muskat og ingefær, hvitløk og timian, fløte og ost blir virkelig knallgodt, og kan like gjerne være en rett i seg selv servert med en frisk salat. Søtpotetgrateng er dessuten supert som tilbehør til kylling og kalkun.

Bruk gjerne en blanding av forskjellige oster, som cheddar, gulost og parmesan. Litt blåmuggost og bacon smaker også veldig godt som topping. Erstatt eventuelt halvparten av fløten med melk hvis du ønsker det.

1445 har lagret denne
4
porsjoner
  • 4 stykker søtpotet
  • 3 ss hvetemel
  • 0.25 ts revet muskatnøtt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.75 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, hakket
  • 3 dl fløte
  • 200 g revet ost
  • smør, eller olje til formen
  • persille, hakket, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker søtpotet
  • 3 ss hvetemel
  • 0.25 ts revet muskatnøtt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • 0.75 ts salt
  • kvernet pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss timian, hakket
  • 3 dl fløte
  • 200 g revet ost
  • smør, eller olje til formen
  • persille, hakket, til pynt
Varm ovnen til 200 grader.
Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne tynne skiver.
Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne tynne skiver.
Bland skivene med mel, muskat, ingefær, salt og pepper.
Bland skivene med mel, muskat, ingefær, salt og pepper.
Legg skivene tett i tett i en smurt ildfast form. Dryss gjerne litt av osten mellom lagene.
Legg skivene tett i tett i en smurt ildfast form. Dryss gjerne litt av osten mellom lagene.
Visp sammen fløte, finhakket eller most hvitløk og timian, og hell blandingen over skivene.
Dryss over resten av osten og bak gratengen midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til overflaten er gyllen og søtpotetskivene er helt møre. Sjekk med en kniv.
Dryss over resten av osten og bak gratengen midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til overflaten er gyllen og søtpotetskivene er helt møre. Sjekk med en kniv.
La helst gratengen få stå å sette seg i 10-15 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne tynne skiver.
Skrell søtpotetene og skjær dem i jevne tynne skiver.
Bland skivene med mel, muskat, ingefær, salt og pepper.
Bland skivene med mel, muskat, ingefær, salt og pepper.
Legg skivene tett i tett i en smurt ildfast form. Dryss gjerne litt av osten mellom lagene.
Legg skivene tett i tett i en smurt ildfast form. Dryss gjerne litt av osten mellom lagene.
Visp sammen fløte, finhakket eller most hvitløk og timian, og hell blandingen over skivene.
Dryss over resten av osten og bak gratengen midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til overflaten er gyllen og søtpotetskivene er helt møre. Sjekk med en kniv.
Dryss over resten av osten og bak gratengen midt i ovnen i cirka 35 minutter, eller til overflaten er gyllen og søtpotetskivene er helt møre. Sjekk med en kniv.
La helst gratengen få stå å sette seg i 10-15 minutter før servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?