Søtpotetgrateng
Søtpotetgrateng er søtpotetvarianten av fløtegratinerte poteter. Søtpoteter i skiver, en klype muskat og ingefær, hvitløk og timian, fløte og ost blir virkelig knallgodt, og kan like gjerne være en rett i seg selv servert med en frisk salat. Søtpotetgrateng er dessuten supert som tilbehør til kylling og kalkun.
Bruk gjerne en blanding av forskjellige oster, som cheddar, gulost og parmesan. Litt blåmuggost og bacon smaker også veldig godt som topping. Erstatt eventuelt halvparten av fløten med melk hvis du ønsker det.
Søtpotetgrateng er søtpotetvarianten av fløtegratinerte poteter. Søtpoteter i skiver, en klype muskat og ingefær, hvitløk og timian, fløte og ost blir virkelig knallgodt, og kan like gjerne være en rett i seg selv servert med en frisk salat. Søtpotetgrateng er dessuten supert som tilbehør til kylling og kalkun.
Bruk gjerne en blanding av forskjellige oster, som cheddar, gulost og parmesan. Litt blåmuggost og bacon smaker også veldig godt som topping. Erstatt eventuelt halvparten av fløten med melk hvis du ønsker det.
- 4 stykker søtpotet
- 3 ss hvetemel
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.75 ts salt
- kvernet pepper
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss timian, hakket
- 3 dl fløte
- 200 g revet ost
- smør, eller olje til formen
- persille, hakket, til pynt
- 4 stykker søtpotet
- 3 ss hvetemel
- 0.25 ts revet muskatnøtt
- 0.25 ts malt ingefær
- 0.75 ts salt
- kvernet pepper
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss timian, hakket
- 3 dl fløte
- 200 g revet ost
- smør, eller olje til formen
- persille, hakket, til pynt
