I mac and cheese med fire oster kan du bruke den osten du liker best selv i ostesausen. Kanskje har du allerede noen rester i kjøleskapet? Det er i så fall fint å få brukt opp i denne retten med makaroni og ost.
I mac and cheese med fire oster kan du bruke den osten du liker best selv i ostesausen. Kanskje har du allerede noen rester i kjøleskapet? Det er i så fall fint å få brukt opp i denne retten med makaroni og ost.
50 g Taleggio Grottelagret D.O.P., eller annen myk ost
kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
400 g makaroni
200 g bacon
1 fedd hvitløk, finhakket
persille, eller basilikum
revet ost, til topping
1 dl loffsmuler
olivenolje
Ostesaus
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl melk
2 dl fløte
50 g mozzarella, revet, eller annen hvitost
50 g blåmuggost
50 g parmesan, revet
50 g Taleggio Grottelagret D.O.P., eller annen myk ost
kvernet pepper
Varm ovnen til 200 grader. Kok makaronien «al dente».
Skjær baconet i små biter og stek det gyllent og sprøtt. Tilsett hvitløk mot slutten av steketiden.
Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Rør inn melet, la det frese et par små minutter over middels varme under konstant omrøring.
Visp inn melk og fløte og gi det hele et oppkok mens du hele tiden visper for å unngå klumper i sausen og for å unngå at det fester seg i bunnen. La sausen småkoke i 2 minutter under stadig omrøring.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn osten. Smak sausen til med kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Bland sammen kokt makaroni, stekt bacon, ostesaus og litt hakkede urter. Hell blandingen over i en passende ildfast form. Dryss over ekstra ost, loffsmuler og noen dråper olivenolje helt til slutt.
Sett formen midt i ovnen og gratiner til overflaten er gyllen og sprø, cirka 20 minutter.
Bon appetit!
Varm ovnen til 200 grader. Kok makaronien «al dente».
Skjær baconet i små biter og stek det gyllent og sprøtt. Tilsett hvitløk mot slutten av steketiden.
Smelt smøret til sausen i en liten kasserolle. Rør inn melet, la det frese et par små minutter over middels varme under konstant omrøring.
Visp inn melk og fløte og gi det hele et oppkok mens du hele tiden visper for å unngå klumper i sausen og for å unngå at det fester seg i bunnen. La sausen småkoke i 2 minutter under stadig omrøring.
Trekk kasserollen vekk fra varmen og rør inn osten. Smak sausen til med kvernet pepper og en klype salt hvis nødvendig.
Bland sammen kokt makaroni, stekt bacon, ostesaus og litt hakkede urter. Hell blandingen over i en passende ildfast form. Dryss over ekstra ost, loffsmuler og noen dråper olivenolje helt til slutt.
Sett formen midt i ovnen og gratiner til overflaten er gyllen og sprø, cirka 20 minutter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto