Shepherd's pie med søtpotet og lam
Dette er en litt annerledes variant av den britiske tradisjonsretten Shepherd's pie. Shepherd's pie er en enkel, engelsk rett, med kjøttstuing og potetstappe som gratineres i ovnen. Rester av grønnsaker kan fint brukes i denne retten.
Her er det altså laget en egen vri med søtpotetlokk i stedet for vanlig potet. Shepherd's pie med søtpotet og lam kan gjerne lages i forveien og settes i kjøleskapet. Server paien lun med godt brød og en god salat.
Dette er en litt annerledes variant av den britiske tradisjonsretten Shepherd's pie. Shepherd's pie er en enkel, engelsk rett, med kjøttstuing og potetstappe som gratineres i ovnen. Rester av grønnsaker kan fint brukes i denne retten.
Her er det altså laget en egen vri med søtpotetlokk i stedet for vanlig potet. Shepherd's pie med søtpotet og lam kan gjerne lages i forveien og settes i kjøleskapet. Server paien lun med godt brød og en god salat.
Ingredienser
Kjøttfyll
- 400 g lammekjøttdeig
- 1 stk gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrot
- 1 stk paprika
Tomatsaus
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 boks tomatpuré
- 1 håndfull basilikum, frisk
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Søtpotetmos
- 3 stykker søtpotet, middels store
- 1 klatt smør
- 1.5 dl melk
- salt
- pepper
Topping
- revet ost, for eksempel parmesan og Jarlsberg
Slik gjør du:
Kjøttfyll
- 400 g lammekjøttdeig
- 1 stk gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrot
- 1 stk paprika
Tomatsaus
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 boks tomatpuré
- 1 håndfull basilikum, frisk
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Søtpotetmos
- 3 stykker søtpotet, middels store
- 1 klatt smør
- 1.5 dl melk
- salt
- pepper
Topping
- revet ost, for eksempel parmesan og Jarlsberg
