Shepherd's pie med søtpotet og lam
45 min
15 varer
548
Dette er en litt annerledes variant av den britiske tradisjonsretten Shepherd's pie. Shepherd's pie er en enkel, engelsk rett, med kjøttstuing og potetstappe som gratineres i ovnen. Rester av grønnsaker kan fint brukes i denne retten.
Her er det altså laget en egen vri med søtpotetlokk i stedet for vanlig potet. Shepherd's pie med søtpotet og lam kan gjerne lages i forveien og settes i kjøleskapet. Server paien lun med godt brød og en god salat.
Ingredienser
4
porsjoner
Kjøttfyll
- 400 g lammekjøttdeig
- 1 stk gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrot
- 1 stk paprika
Tomatsaus
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 boks tomatpuré
- 1 håndfull basilikum, frisk
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Søtpotetmos
- 3 stykker søtpotet, middels store
- 1 klatt smør
- 1.5 dl melk
- salt
- pepper
Topping
- revet ost, for eksempel parmesan og Jarlsberg
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Kjøttfyll
- 400 g lammekjøttdeig
- 1 stk gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrot
- 1 stk paprika
Tomatsaus
- 1 boks hermetiske tomater
- 0.5 boks tomatpuré
- 1 håndfull basilikum, frisk
- 2 ss olivenolje
- salt
- pepper
Søtpotetmos
- 3 stykker søtpotet, middels store
- 1 klatt smør
- 1.5 dl melk
- salt
- pepper
Topping
- revet ost, for eksempel parmesan og Jarlsberg
Lag søtpotetlokket først. Vask og skrell søtpotetene og kok dem møre i vann.
Hell av vannet og tilsett melk, en klatt meierismør, salt og pepper. Mos søtpotetene med en potetmoser.
Lag så kjøttfyllet, Finhakk grønnsakene og ha olje i en stekepanne på høy varme. Ha i kjøttdeigen og stek den brun.
Tilsett så grønnsakene. Ha i tomatsausen og la det putre på svak varme.
Legg kjøttfyllet i bunnen av en ildfast form. Ha over søtpotetstappen og dryss over ost. Stek i 20-30 minutter, til potetmosen er gyllen på toppen.
Sett ovnen på 200 grader, med varmluft og grillfunksjon.

Bon appetit!
Lag søtpotetlokket først. Vask og skrell søtpotetene og kok dem møre i vann.
Hell av vannet og tilsett melk, en klatt meierismør, salt og pepper. Mos søtpotetene med en potetmoser.
Lag så kjøttfyllet, Finhakk grønnsakene og ha olje i en stekepanne på høy varme. Ha i kjøttdeigen og stek den brun.
Tilsett så grønnsakene. Ha i tomatsausen og la det putre på svak varme.
Legg kjøttfyllet i bunnen av en ildfast form. Ha over søtpotetstappen og dryss over ost. Stek i 20-30 minutter, til potetmosen er gyllen på toppen.
Sett ovnen på 200 grader, med varmluft og grillfunksjon.