Blomkål- og brokkoligrateng med salsiccia-pølse og tre oster er en mer voksen variant av makaronigratengen. Du kan selvfølgelig bruk så mange oster du vil, men velg helst oster med litt kraftige og modne smaker. Det er forresten ikke bare brokkolibuketter som gjør seg i gratenger, men også brokkolistilken. Skrell den først og skjær den i skiver.
Blomkål- og brokkoligrateng med salsiccia-pølse og tre oster er en mer voksen variant av makaronigratengen. Du kan selvfølgelig bruk så mange oster du vil, men velg helst oster med litt kraftige og modne smaker. Det er forresten ikke bare brokkolibuketter som gjør seg i gratenger, men også brokkolistilken. Skrell den først og skjær den i skiver.
400 g salsicca, rå, eller annen godt krydret pølse
1 fedd hvitløk, finhakket
5 dl melk, evt 50/50 melk og fløte
150 g revet ost, eller cheddar
50 g parmesan, revet
50 g blåmuggost
1 dl loffsmuler, eller brødsmuler
1 ss smør
salt og kvernet pepper
olje, til steking
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
200 g makaroni, eller annen pasta
1 stk blomkål
1 stk brokkoli
400 g salsicca, rå, eller annen godt krydret pølse
1 fedd hvitløk, finhakket
5 dl melk, evt 50/50 melk og fløte
150 g revet ost, eller cheddar
50 g parmesan, revet
50 g blåmuggost
1 dl loffsmuler, eller brødsmuler
1 ss smør
salt og kvernet pepper
olje, til steking
Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg. Ha makaronien over i en stor bolle.
Rens og del blomkål og brokkoli i små buketter. Ikke glem å bruke brokkolistilken. Den kan du skrelle og skjære i skiver.
Varm en stor stekepanne med litt olje og klem pølsefarsen som små boller ut av pølsetarmen rett over i pannen. Stek pølsefarsen til bollene er gylne og stekt.
Tilsett hvitløken underveis i stekingen og hell pølsebitene over i bollen med makaroni så lenge.
Varm stekepannen på nytt. Stek blomkål- og brokkolibukettene raskt i litt olje over høy varme og krydre med salt og pepper. Stek i to eller tre omganger hvis nødvendig.
Bland grønnsakene sammen med makaronien.
Kok opp melken, skru av varmen og tilsett parmesan, blåmuggost og den revne osten. La osten smelte inn i melken og rør rundt.
Smak sausen til med salt og kvernet pepper og hell den over makaroniblandingen. Vend alt godt sammen.
Smør en ildfast form med litt smør eller olje, eller bruk flere porsjonsformer hvis du heller vil det. Hell makaroniblandingen over i formen og dryss over brødsmulene.
Fordel smøret i små biter på toppen og gratiner gratengen i ovn ved 220 grader i ca. 20 minutter eller til overflaten er gyllen.
Bon appetit!
Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg. Ha makaronien over i en stor bolle.
Rens og del blomkål og brokkoli i små buketter. Ikke glem å bruke brokkolistilken. Den kan du skrelle og skjære i skiver.
Varm en stor stekepanne med litt olje og klem pølsefarsen som små boller ut av pølsetarmen rett over i pannen. Stek pølsefarsen til bollene er gylne og stekt.
Tilsett hvitløken underveis i stekingen og hell pølsebitene over i bollen med makaroni så lenge.
Varm stekepannen på nytt. Stek blomkål- og brokkolibukettene raskt i litt olje over høy varme og krydre med salt og pepper. Stek i to eller tre omganger hvis nødvendig.
Bland grønnsakene sammen med makaronien.
Kok opp melken, skru av varmen og tilsett parmesan, blåmuggost og den revne osten. La osten smelte inn i melken og rør rundt.
Smak sausen til med salt og kvernet pepper og hell den over makaroniblandingen. Vend alt godt sammen.
Smør en ildfast form med litt smør eller olje, eller bruk flere porsjonsformer hvis du heller vil det. Hell makaroniblandingen over i formen og dryss over brødsmulene.
Fordel smøret i små biter på toppen og gratiner gratengen i ovn ved 220 grader i ca. 20 minutter eller til overflaten er gyllen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto