Makaronigrateng med kjøttsaus
Makaronigrateng med kjøttsaus er en rett vi er sikre på at hele familien vil like!
Ta deg god tid med kjøttsausen for best resultat. Bruk godt med urter, gode knuste tomater og en smakfull og kraftig kjøttkraft. La den putre i minst en time og gjerne mye lenger. Bruk gjerne mere grønnsaker og mindre kjøtt i kjøttsausen hvis du vil det, og halvparten av kjøttkraften kan erstattes med rødvin eller hvitvin. Prøv også å røre 1 ss timianblader eller finhakket frisk timian i makaronistuingen.
Makaronigrateng med kjøttsaus er en rett vi er sikre på at hele familien vil like!
Ta deg god tid med kjøttsausen for best resultat. Bruk godt med urter, gode knuste tomater og en smakfull og kraftig kjøttkraft. La den putre i minst en time og gjerne mye lenger. Bruk gjerne mere grønnsaker og mindre kjøtt i kjøttsausen hvis du vil det, og halvparten av kjøttkraften kan erstattes med rødvin eller hvitvin. Prøv også å røre 1 ss timianblader eller finhakket frisk timian i makaronistuingen.
Ingredienser
Kjøttsaus
- 100 g bacon, eller pancetta eller spekeskinke
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrøtter, mellomstore
- 3 stilker stangselleri
- 600 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 2 stykker laurbærblad
- 2 ts oregano, tørket
- 2 bokser hermetiske tomater, gode, knuste (1 boks = 400 gr)
- 4 dl kjøttkraft
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- sukker
- basilikum, frisk
Makaronistuing
- 250 g makaroni
- 60 g smør
- 60 g hvetemel
- 6 dl melk, varm
- 200 g revet ost, og/eller mild cheddar
- 50 g parmesan, revet
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Kjøttsaus
- 100 g bacon, eller pancetta eller spekeskinke
- 1 stk løk, stor
- 2 fedd hvitløk
- 2 stykker gulrøtter, mellomstore
- 3 stilker stangselleri
- 600 g kjøttdeig, eller karbonadedeig
- 2 stykker laurbærblad
- 2 ts oregano, tørket
- 2 bokser hermetiske tomater, gode, knuste (1 boks = 400 gr)
- 4 dl kjøttkraft
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- sukker
- basilikum, frisk
Makaronistuing
- 250 g makaroni
- 60 g smør
- 60 g hvetemel
- 6 dl melk, varm
- 200 g revet ost, og/eller mild cheddar
- 50 g parmesan, revet
- salt og kvernet pepper
