Fiskegrateng med tilbehør
Fiskegrateng en glimrende måte å bruke opp fiskerester på. Ferdigkokt eller stekt fisk blandes direkte med kokt pasta og varm saus. Kokevannet til sausen kan da erstattes med fiskekraft eller ekstra melk, men ellers er fremgangsmåten lik. I denne oppskriften er det brukt hvit fisk, men dette varierer du etter hva du har og liker.
Fiskegratengen blir lett og delikat når du visper eggehviten til et luftig skum, for så å vende det inn i gratengblandingen før du har det over i formen. Bland inn friske urter for mer smak, og server gratengen med fristende tilbehør som råkostsalat og deilig eggesmør.
Du kan også kjøre friske urter som basilikum eller persille sammen med brødsmulene, slik at brødsmulene får en lysegrønn farge og ekstra smak. I stedet for loffsmuler og ost kan du bruke bare loffsmuler eller revet ost hvis du heller ønsker det
Fiskegrateng en glimrende måte å bruke opp fiskerester på. Ferdigkokt eller stekt fisk blandes direkte med kokt pasta og varm saus. Kokevannet til sausen kan da erstattes med fiskekraft eller ekstra melk, men ellers er fremgangsmåten lik. I denne oppskriften er det brukt hvit fisk, men dette varierer du etter hva du har og liker.
Fiskegratengen blir lett og delikat når du visper eggehviten til et luftig skum, for så å vende det inn i gratengblandingen før du har det over i formen. Bland inn friske urter for mer smak, og server gratengen med fristende tilbehør som råkostsalat og deilig eggesmør.
Du kan også kjøre friske urter som basilikum eller persille sammen med brødsmulene, slik at brødsmulene får en lysegrønn farge og ekstra smak. I stedet for loffsmuler og ost kan du bruke bare loffsmuler eller revet ost hvis du heller ønsker det
Ingredienser
- 200 g makaroni
- 800 g fisk, hvit fiskefilet, uten skinn og ben
- 60 g meierismør
- 2 stykker sjalottløk, finhakket
- 1 - 2 fedd hvitløk, finhakket
- 60 g hvetemel
- 3 dl kokekraft, fra fisken
- 3 - 4 dl melk
- salt og kvernet pepper
- muskat, revet
- kajennepepper
- 2 stykker egg, store
- 1 dl loffsmuler, eller brødsmuler
- 150 g revet ost
- 1 dl urter, hakkede
- smør, til form og topping
Råkostsalat
- 1 stk fennikel
- 2 stykker gulrøtter, gjerne i forskjellige farger
- 1 stk rødløk
- 2 stykker appelsin
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- 2 ts akasiehonning
- salt og kvernet pepper
- friske urter, basilikum, mynte og/eller persille
Eggesmør
- 150 g meierismør
- 3 stykker egg, hardkokte
- friske urter, (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- 200 g makaroni
- 800 g fisk, hvit fiskefilet, uten skinn og ben
- 60 g meierismør
- 2 stykker sjalottløk, finhakket
- 1 - 2 fedd hvitløk, finhakket
- 60 g hvetemel
- 3 dl kokekraft, fra fisken
- 3 - 4 dl melk
- salt og kvernet pepper
- muskat, revet
- kajennepepper
- 2 stykker egg, store
- 1 dl loffsmuler, eller brødsmuler
- 150 g revet ost
- 1 dl urter, hakkede
- smør, til form og topping
Råkostsalat
- 1 stk fennikel
- 2 stykker gulrøtter, gjerne i forskjellige farger
- 1 stk rødløk
- 2 stykker appelsin
- 2 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- 2 ts akasiehonning
- salt og kvernet pepper
- friske urter, basilikum, mynte og/eller persille
Eggesmør
- 150 g meierismør
- 3 stykker egg, hardkokte
- friske urter, (kan sløyfes)
Fiskegrateng
Råkostsalat
Eggesmør
