Til hovedinnhold

Potet- og pastinakkgrateng med parmesan

1 h
7 varer
200
Potet- og pastinakkgrateng med parmesan

Potet- og pastinakkgrateng med parmesan er det perfekte middagstilbehøret, og et supert alternativ til de klassiske fløtegratinerte potetene.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g mandelpotet, store
  • 400 g pastinakk
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g parmesan, evt. annen smaksrik ost
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g mandelpotet, store
  • 400 g pastinakk
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 fedd hvitløk
  • 100 g parmesan, evt. annen smaksrik ost
  • salt og kvernet pepper
Skrell poteter og pastinakk og skjær alt sammen i 3 mm tykke skiver. En mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller knust hvitløk og krydre fløtemelken med salt og pepper.
Bland i grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10 minutter. Rør forsiktig så det ikke setter seg i bunnen. Rør inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
Dryss resten av osten på toppen og gratiner i ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til grønnsakene er helt møre.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell poteter og pastinakk og skjær alt sammen i 3 mm tykke skiver. En mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller knust hvitløk og krydre fløtemelken med salt og pepper.
Bland i grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10 minutter. Rør forsiktig så det ikke setter seg i bunnen. Rør inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
Dryss resten av osten på toppen og gratiner i ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til grønnsakene er helt møre.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?