Skrell poteter og pastinakk og skjær alt sammen i 3 mm tykke skiver. En mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller knust hvitløk og krydre fløtemelken med salt og pepper.
Bland i grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10 minutter. Rør forsiktig så det ikke setter seg i bunnen. Rør inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
Dryss resten av osten på toppen og gratiner i ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til grønnsakene er helt møre.
Bon appetit!
Skrell poteter og pastinakk og skjær alt sammen i 3 mm tykke skiver. En mandolin er flott å bruke til den jobben.
Kok opp fløte og melk i en romslig kasserolle. Tilsett finhakket eller knust hvitløk og krydre fløtemelken med salt og pepper.
Bland i grønnsaksskivene og la det hele småputre i 10 minutter. Rør forsiktig så det ikke setter seg i bunnen. Rør inn halvparten av osten og hell alt over i en smurt ildfast form.
Dryss resten av osten på toppen og gratiner i ovn ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til grønnsakene er helt møre.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto