Ostegratinert blomkål og brokkoli med hvitløkskrutonger og nøtter
Dette er veggisversjonen av den gode, gamle retromiddagen vi alle husker og elsker: Ostegratinert blomkål med bacon.
- Jeg vet at det er lite som kan erstatte bacon hvis man elsker det (skyldig!), men jeg må si at sprø hvitløkskrutonger og ristede hasselnøtter som topping lett blir en ny favoritt, skriver matentusiast Maj-Britt Aagard i sin kokebok fylt med smakfulle vegetarretter.
Oppskriften er hentet fra boken: Kjøttfri mandag (Kagge Forlag) Foto: Matias Armand Jordal
Dette er veggisversjonen av den gode, gamle retromiddagen vi alle husker og elsker: Ostegratinert blomkål med bacon.
- Jeg vet at det er lite som kan erstatte bacon hvis man elsker det (skyldig!), men jeg må si at sprø hvitløkskrutonger og ristede hasselnøtter som topping lett blir en ny favoritt, skriver matentusiast Maj-Britt Aagard i sin kokebok fylt med smakfulle vegetarretter.
Oppskriften er hentet fra boken: Kjøttfri mandag (Kagge Forlag) Foto: Matias Armand Jordal
Ingredienser
- 1 stk blomkål, stor
- 1 stk brokkoli, stor
ostesaus
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 5 dl melk
- muskatnøtt, etter smak
- salt og kvernet pepper
- 150 g revet ost
Hvitløkskrutonger
- olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 4 skive(r) brød, kuttet i terninger
topping
- 50 g hasselnøtter, eller mandler
- 50 g gresskarkjerner, ristede
Slik gjør du:
- 1 stk blomkål, stor
- 1 stk brokkoli, stor
ostesaus
- 1 ss smør
- 1 ss hvetemel
- 5 dl melk
- muskatnøtt, etter smak
- salt og kvernet pepper
- 150 g revet ost
Hvitløkskrutonger
- olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- 4 skive(r) brød, kuttet i terninger
topping
- 50 g hasselnøtter, eller mandler
- 50 g gresskarkjerner, ristede
Ha nøttene og gresskarkjernene med i pannen de siste par minuttene.
Fjern hvitløksfeddet når krutongene er ferdige (jeg pleier å spise det, men så elsker jeg også hvitløk på alle måter).

Bon appetit!
Ha nøttene og gresskarkjernene med i pannen de siste par minuttene.
Fjern hvitløksfeddet når krutongene er ferdige (jeg pleier å spise det, men så elsker jeg også hvitløk på alle måter).