Blomkålgrateng med bacon
45 min
7 varer
2.9k
Erik Hannemann/Spetakkel Forlag.
Oppskriften på blomkålgrateng med bacon er hentet fra Christopher Sjuve i sin bok «Alt blir bedre med bacon». Sjuve forteller at han praktisk talt er oppvokst på denne gratengen, og han ville ikke hatt det annerledes. Det er noe eget med en rykende varm ostegratinert blomkålgrateng - med bacon.
Ingredienser
4
porsjoner
- 3 stykker egg
- 2 dl melk
- 10 skive(r) bacon, helst tykke skiver
- 1 stk blomkål
- 2 dl gulost, revet
- salt og kvernet pepper
- muskatnøtt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 stykker egg
- 2 dl melk
- 10 skive(r) bacon, helst tykke skiver
- 1 stk blomkål
- 2 dl gulost, revet
- salt og kvernet pepper
- muskatnøtt
Stek baconet på bakepapir i ovnen på 200 grader, i cirka ti minutter. Det skal ikke være helt sprøtt.
Del opp blomkålen i små buketter. Kok bukettene i tre minutter og sil av vannet.
Legg blomkålen i en ildfast form.
Pisk sammen egg, melk og revet ost.
Skjær opp baconet og vend det inn. Smak til med salt, pepper og muskat. Hell det over blomkålen.
Stek gratengen i ovnen i cirka 25 minutter eller til osten har smeltet.

Bon appetit!
Stek baconet på bakepapir i ovnen på 200 grader, i cirka ti minutter. Det skal ikke være helt sprøtt.
Del opp blomkålen i små buketter. Kok bukettene i tre minutter og sil av vannet.
Legg blomkålen i en ildfast form.
Pisk sammen egg, melk og revet ost.
Skjær opp baconet og vend det inn. Smak til med salt, pepper og muskat. Hell det over blomkålen.
Stek gratengen i ovnen i cirka 25 minutter eller til osten har smeltet.