Til hovedinnhold

Rødbet- og potetgrateng

2 h
6 varer
48
Rødbet- og potetgrateng

Her får du er en morsom vri på de gratinerte potetene. Server gjerne rødbet- og potetgrateng til en lamme- eller okserett.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stykker poteter
  • 2 stykker rødbet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl gruyere, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stykker poteter
  • 2 stykker rødbet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl gruyere, revet
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne 
omtrent en time.
Skrell poteter og rødbeter og skjær dem i skiver. Legg dem lagvis i en smurt ildfast form, krydre hvert lag med salt, pepper og hvitløk. Hell over fløten.
Stek gratengen i ovnen i 30 minutter.
Strø over revet ost og stek videre i 20 minutter - eller til osten har smeltet og blitt gyllen.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne 
omtrent en time.
Skrell poteter og rødbeter og skjær dem i skiver. Legg dem lagvis i en smurt ildfast form, krydre hvert lag med salt, pepper og hvitløk. Hell over fløten.
Stek gratengen i ovnen i 30 minutter.
Strø over revet ost og stek videre i 20 minutter - eller til osten har smeltet og blitt gyllen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?