Rødbet- og potetgrateng

2 timer

Her får du er en morsom vri på de gratinerte potetene. Server gjerne rødbet- og potetgrateng til en lamme- eller okserett.

51 har lagret denne
Rødbet- og potetgrateng

Her får du er en morsom vri på de gratinerte potetene. Server gjerne rødbet- og potetgrateng til en lamme- eller okserett.

51 har lagret denne
4
porsjoner
  • 8 stykker poteter
  • 2 stykker rødbet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl gruyere, revet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stykker poteter
  • 2 stykker rødbet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl gruyere, revet
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne 
omtrent en time.
Skrell poteter og rødbeter og skjær dem i skiver. Legg dem lagvis i en smurt ildfast form, krydre hvert lag med salt, pepper og hvitløk. Hell over fløten.
Stek gratengen i ovnen i 30 minutter.
Strø over revet ost og stek videre i 20 minutter - eller til osten har smeltet og blitt gyllen.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 200 grader.
Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne 
omtrent en time.
Skrell poteter og rødbeter og skjær dem i skiver. Legg dem lagvis i en smurt ildfast form, krydre hvert lag med salt, pepper og hvitløk. Hell over fløten.
Stek gratengen i ovnen i 30 minutter.
Strø over revet ost og stek videre i 20 minutter - eller til osten har smeltet og blitt gyllen.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?