Fiskegrateng med bacon
Fiskegrateng med bacon- og eggesmør er alltid populært. Bruk gjerne en fersk torskefilet, en blanding av sei og hyse eller rester etter fiskemiddagen forrige uke. En liten halvstekt bagett blir flotte smuler etter en tur i blenderen, og hvis du tilsetter en god håndfull friske urter, som persille eller basilikum, og litt revet parmesan, får smulene både farge og smak.
Ønsker du en litt luftigere fiskegrateng, kan du skille eggene og røre eggeplommene inn i sausen. Stivpisk så eggehvitene og vend dem inn i gratengblandingen til slutt.
Fiskegrateng med bacon- og eggesmør er alltid populært. Bruk gjerne en fersk torskefilet, en blanding av sei og hyse eller rester etter fiskemiddagen forrige uke. En liten halvstekt bagett blir flotte smuler etter en tur i blenderen, og hvis du tilsetter en god håndfull friske urter, som persille eller basilikum, og litt revet parmesan, får smulene både farge og smak.
Ønsker du en litt luftigere fiskegrateng, kan du skille eggene og røre eggeplommene inn i sausen. Stivpisk så eggehvitene og vend dem inn i gratengblandingen til slutt.
- 200 g makaroni
- 800 g fisk, filet, uten skinn og bein
- 4 ss meierismør
- 2 stykker sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 ss hvetemel
- 3 dl kokekraft, fra fisken
- 3.5 dl helmelk
- salt og kvernet pepper
- muskatnøtt, revet
- 2 stykker egg
- 1 dl brødrasp, smuler fra brød eller loff
- 2 dl gulost, revet
- smør, til form og topping
Egg- og baconsmør
- 1 pakke bacon
- 150 g meierismør
- 3 stk egg, hardkokte
- 200 g makaroni
- 800 g fisk, filet, uten skinn og bein
- 4 ss meierismør
- 2 stykker sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 ss hvetemel
- 3 dl kokekraft, fra fisken
- 3.5 dl helmelk
- salt og kvernet pepper
- muskatnøtt, revet
- 2 stykker egg
- 1 dl brødrasp, smuler fra brød eller loff
- 2 dl gulost, revet
- smør, til form og topping
Egg- og baconsmør
- 1 pakke bacon
- 150 g meierismør
- 3 stk egg, hardkokte
