Makaronigrateng med kylling og brokkoli

60 min
5090 har lagret denne
Makaronigrateng med kylling og brokkoli
5090 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk brokkoli
  • 600 g kyllingfilet
  • 300 g makaroni, gjerne en stor variant
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 200 g gulost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille, hakket
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk brokkoli
  • 600 g kyllingfilet
  • 300 g makaroni, gjerne en stor variant
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 1 stk hvitløksfedd
  • 200 g gulost, revet
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille, hakket
Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
Rens og del brokkolien i små buketter.
Skjær kyllingen i strimler eller skiver og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i en stor stekepanne over høy varme.
Legg kyllingen til side så lenge og stek brokkolien raskt i samme panne.
Kok opp melk, fløte og finhakket hvitløk. Smak fløtemelken til med salt og pepper.
Bland sammen makaroni, kylling, brokkoli, fløtemelk og halvparten av osten. Hell alt over i en mellomstor ildfast form, ildfast gryte eller lignende.
Dryss over resten av osten og bak gratengen i ovn ved 210 grader i ca. 20 minutter eller til overflaten er pent gyllen. Dryss over litt hakket persille og server.
woman cooking

Bon appetit!

Kok makaronien knapt mør i lettsaltet fosskokende vann. Hell av vannet og la makaronien få dryppe godt av seg.
Rens og del brokkolien i små buketter.
Skjær kyllingen i strimler eller skiver og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i en stor stekepanne over høy varme.
Legg kyllingen til side så lenge og stek brokkolien raskt i samme panne.
Kok opp melk, fløte og finhakket hvitløk. Smak fløtemelken til med salt og pepper.
Bland sammen makaroni, kylling, brokkoli, fløtemelk og halvparten av osten. Hell alt over i en mellomstor ildfast form, ildfast gryte eller lignende.
Dryss over resten av osten og bak gratengen i ovn ved 210 grader i ca. 20 minutter eller til overflaten er pent gyllen. Dryss over litt hakket persille og server.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?